Het leven van een TC

“Van mijn klanten krijg ik ook zoveel terug”

Maureen is 5 jaar Travel Counsellor, houdt van dansen en uiteraard van reizen. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar servicegerichtheid heeft ze al heel wat vaste klanten aan zich weten te binden. Wij vroegen Maureen naar haar ervaringen met Travel Counsellors.

“Ik kom niet uit de reiswereld en heb jarenlang van alles gedaan; van horeca tot het bankwezen en van ICT tot telecom. Toch heb ik me nooit echt op mijn plaats gevoeld. Ik heb altijd projectmatig gewerkt, waarbij organiseren, dingen uitzetten en voor elkaar krijgen mij altijd hebben aangesproken. De branches pasten alleen nooit zo goed bij mij. Ik ben toen gaan onderzoeken wat ik wel wilde en raakte al snel geïnteresseerd in de reisbranche, reizen is namelijk altijd mijn passie geweest. Ik ben een opleiding gaan volgen en toen ik die had afgerond kwam ik een oud klasgenoot tegen die Travel Counsellor was geworden. Zo ben ik bij Travel Counsellors terecht gekomen en ik zou nooit meer iets anders willen. Het bevalt zo goed! Ik heb alle vrijheid en kan doen wat ik echt leuk vind; focussen op klanten en reizen samenstellen. Alle andere zaken worden opgepakt door het hoofdkantoor.

Ik weet nog zo goed dat ik mijn eerste gesprek had op het kantoor in Den Haag. Ik stapte binnen en dacht meteen; ja, dit is het. Na het gesprek vroeg ik; waar kan ik tekenen?! Dat ik geen werkervaring had in de branche was het eerste jaar best weleens lastig. Alles was natuurlijk nieuw voor mij, maar door het hoofdkantoor en de opleiding had ik toch een goede basis. Dat ik geen ervaring had, heeft ook zo zijn voordelen gehad, ik ging er heel open in. Het in-house boekingssysteem Phenix vond ik bijvoorbeeld direct geweldig! Maatwerk bieden is echt iets wat bij mij past en de systemen van Travel Counsellors zijn daarvoor gemaakt.

Travel Counsellors en de bruisende reisbranche zijn niet de enige dingen die ik heb mogen ontdekken, ik heb er ook nog eens een hele familie bijgekregen! De onderlinge band met andere Travel Counsellors is zo leuk, ik heb er heel veel aan. En van mijn klanten krijg ik ook zoveel terug. Pas nog, toen ik een klant de reisbescheiden kwam brengen, kreeg ik een bloemetje. Ik denk dan; waarom? Ik doe toch gewoon mijn werk? Maar gewoon omdat ik ze geholpen heb, altijd voor ze klaarsta en ze heel blij met mij zijn. Dan moet ik echt even slikken en word ik emotioneel. Bijzonder toch!

Ik denk dat als je servicegericht bent, het leuk vindt om reizen tot in de puntjes te regelen en het prettig vindt om hulp te krijgen van een professionele internationale organisatie met geavanceerde systemen, dat je dan niet langer moet twijfelen en zeker eens op gesprek moet gaan bij Travel Counsellors!”

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We horen graag van je!

Contactgegevens