Het leven van een TC

“Deze reis vergeet ik nooit meer!”

Travel Counsellor Maartje Jonkers is eerder dit jaar begonnen aan de Travel Academy van Travel Counsellors. Tijdens deze Academy wordt ze in 32 weken klaargestoomd om een eigen onderneming als Travel Counsellor te runnen. Afgelopen maand ging ze voor het eerst mee op studiereis. Naar de prachtige bestemming… Jamaica! Wij vroegen Maartje naar haar ervaringen:

“Ik ben pas net begonnen als Travel Counsellor en mocht meteen mee op studiereis. Wat een cadeautje! Ik ben heel dankbaar en blij dat ik mee mocht. Niet alleen leerde ik een nieuw land kennen, ik leerde ook andere Travel Counsellors kennen tijdens deze reis.

Ik ging er vrij blanco in om zo open mogelijk dit land te leren kennen. Ik was wel nieuwsgierig en merkte dat dat groeide naarmate we meer van het land leerden kennen. Wat een prachtig land! De mensen zijn zo mooi, relaxt, vriendelijk, open, warm en toegankelijk. Met veel trots vertelden ze over hun land, de (lokale) gebruiken, hun geloof, muziek, Bob Marley, familie, sport, community, werk, natuur en dans.

We hebben veel uiteenlopende activiteiten gedaan die voor jong en oud vakantieplezier opleveren. De reis was een aaneenschakeling van verhalen. Ik heb zoveel geleerd, over de geschiedenis, het eten, de muziek, de mensen, het serviceniveau, sport, accommodaties, activiteiten, noem maar op. Er is een veelheid aan mogelijkheden voor iedereen die het eiland wil bezoeken. Ik kan echt aanraden om een rondreis te maken. Je doet jezelf en het eiland te kort wanneer je op één plek verblijft. Afhankelijk van de dingen die je wil doen ga je naar een bepaald deel van het eiland. Je raakt niet verveeld met alle indrukken.

Er was binnen de groep Travel Counsellors waarmee ik op reis was een mooie verdeling tussen ervaren Travel Counsellors en nieuwe collega’s. Het is fijn om de ervaring, kennis, gebruiken en handigheidjes met elkaar te kunnen delen. Andersom heb ik als nieuwe Travel Counsellor de ongeremde nieuwsgierigheid en leerschool van de Academy. Het was een leuke mix die het belang ervan onderschrijft.

Terwijl je met locals en andere Travel Counsellors praat, indrukken opdoet van accommodaties en de omgeving en het land in je opneemt, vormen zich allerlei ideeën en mogelijkheden om Jamaica te promoten en mensen hiernaar toe te sturen voor hun reis. Het zou gaaf zijn als ik al snel een reis voor mensen hiernaar toe kan boeken. Ik weet dat ik zelf heel graag terug wil keren naar dit eiland.

Ik ben enorm blij, dankbaar en geïnspireerd door deze geweldige en goed georganiseerde studiereis en hoop er nog vele mee te mogen maken.“

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op