Loading...
Het leven van een TC

"Echt een warm bad"

Madelon is sinds 2020 Travel Counsellor. Voor de onderlinge sfeer binnen de organisatie en de uitgebreide ondersteuning heeft ze alleen maar lof. Lees hieronder haar bevindingen:

“Ik heb de Hogere Hotelschool gedaan met afstudeerrichting Statistiek Marketing. Na een stage op de marketingafdeling bij het Bucuti Beach resort op Aruba en een stage bij Russia Travel in Amsterdam, heb ik 2 jaar in het Atlantic Hotel in Kijkduin gewerkt. Tussen deze jobs in heb ik door Thailand, Indonesië en Australië gereisd. Na jaren in de hospitality gewerkt te hebben, heb ik een zijstap genomen. Ik ben verder gegaan als PR, Marketing en Communicatie Manager bij verschillende organisaties. Ieder jaar heb ik minimaal twee mooie reizen gemaakt want dat bleef kriebelen, dus ik heb in al die jaren veel van de wereld gezien. Totdat in 2020 corona om de hoek kwam kijken en ik noodgedwongen iets anders moest gaan zoeken. Al een aantal keer had ik contact gehad met Travel Counsellors en dit bleef toch steeds in mijn achterhoofd spelen. Die reiswereld, hoe cliché ook, bleef trekken. Ik heb Paul van Travel Counsellors na het kennismakingsgesprek nog talloze vragen gesteld (waarschijnlijk tot vervelends toe haha), maar alles klopte. Uiteindelijk heb ik de verkorte Travel Academy gedaan en mag ik mij sinds december 2020 officieel Travel Counsellor noemen.

Wat ik mooi vind om te zien is dat de organisatie altijd vooruit kijkt. Van digitalisering tot TC buddy’s en van een kennisbank tot noem maar op. Ik ben echt blij met de geweldige ondersteuning. Zeker in het begin heb ik zo veel vragen gesteld. Maar iedereen op het hoofdkantoor is zo vriendelijk en rustig. Niets is te gek, dus vooralsnog alleen maar lof.

Ik heb jarenlang bij commerciële partijen gewerkt en wat mij opvalt is dat de Travel Counsellors zo behulpzaam, open en vriendelijk zijn. Echt een warm bad. Of het nu een Gold Travel Counsellor of een beginneling is, iedereen is echt welwillend om elkaar te helpen. Ik vind het ook zo tof dat ik berichtjes krijg van Travel Counsellors of onze Managing Director Fred wanneer ik een mooie boeking maak. Dat zie je in het bedrijfsleven niet hoor, dat jouw baas je een berichtje stuurt van; goed gedaan. Zelf zit ik in een beginners appgroep waar we veel ervaringen, tips en kennis met elkaar delen. Super fijn. Ook als je het gevoel hebt van “waar blijven de boekingen”, krijg je meteen diverse peptalks. En ga je op vakantie dan maak je een Holiday Cover aan en kun je ook gewoon lekker even offline zijn.

Toen ik begon had ik eigenlijk helemaal geen verwachting. Maar doordat ik best makkelijk babbel, bijvoorbeeld op evenementen en op de hockey bij mijn dochters, zijn er uit onverwachtse hoek al leuke klanten op mijn pad gekomen. Ik zit niet stil, ben aanwezig op de socials, raak in gesprek en zorg dat ik regelmatig op uitnodigingen van andere partijen inga om mijn netwerk uit te breiden.

Ik denk dat het niet uitmaakt of je wel of niet uit de reiswereld komt. Je moet een positieve instelling hebben en weten hoe je jezelf kunt ‘verkopen’. En ga er niet vanuit dat je meteen het eerste jaar een mega omzet draait. Geef het de tijd. Maar bedenk ook dat het in piektijden zo kan zijn dat je veel uurtjes maakt. Maak ook zeker gebruik van andere Travel Counsellors. Vraag ze om hulp. Schroom dan niet. En ook als je extra begeleiding of ondersteuning wenst, geef het aan.”

Ook reisadviseur bij Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op