Loading...
Het leven van een TC

“En die marge, daar ben ik best trots op!”

Mirelle won tijdens de Travel Counsellors Conferentie afgelopen maart de award voor Hoogste Phenix Omzet. Phenix is het in-house boekingssysteem van Travel Counsellors en volgens ons het beste dynamic packaging systeem in de branche! Phenix stelt de Travel Counsellors in staat om reisvoorstellen op maat te maken en is ontworpen om ongeëvenaarde service te kunnen bieden aan klanten. Mirelle heeft het afgelopen jaar van alle Nederlandse en Belgische Travel Counsellors het hoogste percentage omgezet binnen het systeem behaald, een hele prestatie! Wij vroegen Mirelle naar haar ervaringen:

“Het winnen van de Award kwam voor mij totaal onverwacht! Ik heb bijna altijd in de reiswereld gewerkt, maar altijd ‘achter de schermen’ bij een touroperator in de functie van Product Manager. Dus toen ik in 2012 bij Travel Counsellors begon had ik wel een berg ervaring, maar niet als reisadviseur. De ondernemersgeest in mij heeft meegewerkt om mijn bedrijf te doen slagen. Vanaf de start is het eigenlijk gelijk goed gegaan en elk jaar zag ik mijn omzet en marge stijgen. Dat ik nu een Award heb gewonnen is zo bijzonder, een kroon op het harde werken! Dat ik deze award win, betekent dat ik veel in ons eigen boekingsysteem Phenix heb geboekt, en dit wil ik alleen nog maar laten groeien. Het systeem biedt zoveel mogelijkheden! Ik heb door steeds meer te boeken in Phenix heel makkelijk mijn marge kunnen laten groeien. Je zet snel een offerte in elkaar en ‘plukt’ alle onderdelen als accommodatie, vluchten, transfers en excursies heel makkelijk uit Phenix en maakt er daarna eenvoudig een pakketje van. De klant krijgt een fraai en overzichtelijk reisvoorstel. Het is dus echt een win-win situatie.

Phenix betekent voor mij vooral vrijheid om te kunnen ondernemen. Natuurlijk zijn er kaders waarbinnen je moet werken, maar het systeem geeft mij de vrijheid om zelf te bepalen hoe een offerte of pakket eruit komt te zien. Ik bepaal welke onderdelen ik toevoeg en het belangrijkste is dat ik zelf mijn eigen marge kan bepalen. En die marge, daar ben ik best trots op!

Phenix is continu in ontwikkeling en krijgt steeds meer handigheidjes. Dat werkt erg prettig. Daarnaast had ik deze Award nooit kunnen winnen zonder de hulp van de afdeling TC Care, die mij ondersteunt wanneer ik dat nodig heb. Ik heb ook regelmatig trainingen, webinars en online cursussen van Travel Counsellors gevolgd. Zo blijf je goed op de hoogte van nieuwe updates in het Phenix systeem en wat er speelt in de branche.

Tegen mensen, die net als ik 7 jaar geleden ook toe zijn aan de volgende stap, zou ik willen zeggen: Als ondernemen hoog in je vaandel staat, dan kan je óók binnen de reiswereld veel bereiken. Beschik je over de vaardigheden om je ergens in vast te bijten, pak dan de kans om je doel te verwezenlijken. Het gaat niet altijd vanzelf, maar Travel Counsellors biedt je de tools om een mooi bedrijf op te bouwen.”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op