Loading...
Het leven van een TC

“Ik boek zeker niet alleen verre reizen en maatwerk. 60% van mijn klanten gaat op vakantie in Europa en wil gewoon dat alles goed geregeld is.”

Chris Hendriks is 35 jaar en al 12 jaar Travel Counsellor. Hoe heeft hij op zo’n jonge leeftijd een succesvolle onderneming opgezet? Want succesvol is hij! Al jarenlang heeft hij de Gold status, waarmee hij tot de top 10% beste Travel Counsellors wereldwijd hoort. Een jaar geleden is hij vader geworden van dochter Jolie. Hoe vindt hij zijn balans tussen een goedlopend bedrijf en het gezinsleven? We vroegen hem naar zijn ervaringen.

“Toen ik in 2007 startte als Travel Counsellor was ik net klaar met mijn opleiding toerisme. Wat is die 12 jaar snel gegaan! Het bevalt me nog steeds prima. Ik kan zelf mijn dagen en werkuren indelen, hoef geen verlof aan te vragen en kan veel reizen.

Moeite om de stap te zetten en Travel Counsellor te worden heb ik nooit gehad. Wat had ik te verliezen?! Ik woonde nog thuis, het concept sprak mij aan en de instapkosten waren de gok waard. Door de jaren heen is de organisatie sterk ontwikkeld. We zijn nu een grote internationale, toonaangevende partij. De hechte club mensen die met passie hun werk doen is onveranderd gebleven.

Mede doordat ik Gold Travel Counsellor ben en diverse awards heb mogen winnen word ik gezien als young professional. Samen met enkele andere young professionals sta ik in de top 5 van beste Travel Counsellors in Nederland. Het voelt goed om succesvol te zijn binnen de formule. Voor dat succes heb ik hard gewerkt en hoge targets voor mijzelf gesteld. Het lukt niet zomaar, maar dat is alleen maar leuk. Mijn onderneming laten groeien is op een hele natuurlijke manier gegaan. Een constante omzet proberen te houden is essentieel om de Gold status te behouden. Het is een pluim op je werk en je krijgt een leuke reis cadeau, dat is ook niet vervelend (Gold Travel Counsellors worden elk jaar uitgenodigd voor een exclusieve reis).

Dat succes heb ik natuurlijk mede te danken aan mijn klanten. Ik boek zeker niet alleen verre reizen en maatwerk. 60% van mijn klanten is vrij traditioneel, gaat op vakantie in Europa en wil gewoon dat alles goed geregeld is. 40% van mijn klanten boekt een vakantie buiten Europa en dat kan van alles zijn. Voor mij is een boeking alles tussen de €50 en €10.000 per persoon. Een klant is een klant. Ik geniet zowel van het boeken van een losse vlucht als het samenstellen van een rondreis door de USA. Zolang je je werk leuk vindt gaat het eigenlijk vanzelf.

Toen in 2017 mijn dochter geboren werd, kreeg ik regelmatig de opmerking: “dat zal wel lastig worden met je onderneming”. Dat viel eigenlijk hartstikke mee, ik heb mijn Gold status behouden en run nog steeds hetzelfde goedlopende bedrijf als daarvoor. Wat helpt is dat ik een echte planner ben. Ik houd van structuur en werk heel gedetailleerd. Daarnaast heb ik mijn ouders, schoonouders en vrouw die samen met mij de zorg voor Jolie op zich nemen.

Wat ik zo leuk vind is dat Travel Counsellor zijn niet alleen reizen verkopen is, maar echt het runnen van een eigen zaak. Als je bereid bent hard te werken en 24/7 beschikbaar bent; dan is het geweldig om Travel Counsellor te zijn!”

Meer weten?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op