Loading...
Het leven van een TC

“Ik heb nu nog de leeftijd om mijn hele leven om te gooien”

Tessa is nog niet zo lang geleden gestart als Travel Counsellor, maar maakte direct een vliegende start. Haar drive en passie voor reizen hebben ervoor gezorgd dat ze zonder ervaring in de branche is genomineerd voor de award Beste Nieuwkomer 2018. Wij vroegen Tessa hoe ze haar succesvolle onderneming combineert met haar gezinsleven en hoe ze de Travel Counsellors familie ervaart.

“Ik ben altijd al bezig geweest met vakanties, voornamelijk voor mezelf en mijn gezin, maar ook voor vrienden. Het uitzoeken van reizen geeft mij bijna meer lol dan de vakantie zelf haha. Vorig jaar besloot ik tijdens een vakantie: “ik ben nu 34, ik heb nu nog de leeftijd om mijn hele leven om te gooien.” Ik had een goede baan en veel zekerheid. Toch zat ik die avond nog met mijn man te kijken naar de mogelijkheden om iets te gaan ondernemen in de reisbranche.

Ik zag kansen om voor mezelf te beginnen, maar eigenlijk kwam ik erachter dat een partij als Travel Counsellors wellicht antwoord zou kunnen geven op al mijn vragen. Ik kom niet uit de reisbranche en heb geen netwerk aan leveranciers waar Travel Counsellors juist een ongelofelijk aanbod aan contracten heeft. Ik heb eerst zelf onderzoek gedaan naar wat ik zou kunnen verdienen als ik bij bepaalde grote organisaties in de branche zou boeken en dat was belachelijk. Het sprak mij zeker niet aan. Daarnaast waren IATA, de vliegtuigbranche en tickets voor mij allemaal onbekend, want daar zit een hele wereld achter. Dat je daarin bij Travel Counsellors zo goed wordt ondersteund gaf de doorslag.

In het begin moet je het vooral hebben van de gunfactor. Ik heb een reislustig netwerk en vanaf dag één komen zij met aanvragen bij mij. Niet omdat ik vanuit de schoolbanken zoveel kennis heb, maar wel door mijn uitgebreide ervaring die ik heb opgedaan uit de reizen die ik zelf heb gemaakt. Het gaat mij boven verwachting goed af. Wat ook helpt is dat ik een druk gezinsleven heb. De kinderen doen allerlei sportactiviteiten en mijn man heeft een goed netwerk, zo wordt mijn onderneming steeds groter.

Ik heb inmiddels al aardig wat evenementen van Travel Counsellors bijgewoond en wat ik wel grappig vind, is dat je hier veel mensen tegenkomt waar je het gevoel van krijgt dat je ze kent, maar je ze nooit in het echt hebt gezien. Travel Counsellors zijn gewoon zulke leuke mensen. Mijn grootste angst was dat ik de hele dag alleen zou zijn en mij alleen zou voelen, vooral omdat ik echt een collega mens ben. Maar dat gevoel heb ik totaal niet! Er is altijd iemand die je kunt spreken of er wordt weer een berichtje geplaatst op het messageboard.

Is reizen organiseren voor jou net als voor mij je grootste hobby? Dan raad ik je aan eens op gesprek te gaan bij Travel Counsellors. Ik werk veel, maar zie het niet als werk omdat ik het zo leuk vind. En je hebt altijd met blije mensen te maken. Hoe gaaf!”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op