Loading...
Het leven van een TC

“Ik kan ondernemen op mijn eigen manier”

Travel Counsellor Suzanne heeft een oneindige bucketlist, onderneemt op haar eigen manier en vindt het fijn om er te kunnen zijn voor haar kinderen. Wij vroegen Suzanne naar haar ervaringen.

“Op mijn 19de ben ik begonnen op het reisbureau, daar heb ik toen vijf jaar gewerkt en ben uiteindelijk doorgegroeid naar officemanager van twee reisbureaus. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een reisorganisatie waar ik veel reizen op maat samenstelde, dat vond ik superleuk. Na een tijdje wilde ik toch iets anders en verliet ik de reisbranche. Ik heb toen verschillende banen gehad om uiteindelijk tot de ontdekking te komen dat het niets voor mij was. Toen ik moeder werd en een baan had gevonden met fijne werktijden, maar kapot thuis kwam omdat ik het niet leuk vond, besloot ik het roer om te gooien. Ik sprak een oud collega die mij doorverwees naar de website van Travel Counsellors en ben me er toen in gaan verdiepen. Ik heb er een hele zomer over nagedacht omdat ik eigenlijk niet voor mezelf wilde beginnen, maar besloot het uiteindelijk toch te proberen. Ik ben toen op gesprek gegaan op het hoofdkantoor in Den Haag en kwam enthousiast terug.

Omdat het zo goed voelde besloot ik al snel de stap te wagen. Vooral de tools die Travel Counsellors biedt om reizen op maat te maken vond ik geweldig. Ik heb toen eigenlijk ook niet meer verder gekeken. Wel heb ik nog een Travel Counsellor gebeld, hij had uitgebreid onderzoek gedaan en voor hem was de uitkomst ook heel duidelijk; Travel Counsellors is gewoon de leukste organisatie!

Nu vijf jaar later bevalt het nog steeds heel goed. Ik vind het een ontzettende luxe om mijn eigen tijden in te delen en om vanuit huis te werken. De vrijheid om overdag te kunnen gaan en staan waar ik wil is onbetaalbaar. En ’s avonds werk ik dan gewoon wat langer door. Zeker met twee jonge kinderen die regelmatig studiedagen hebben, is het echt ideaal. Ik hoef geen vrij meer te vragen, heerlijk! Daarnaast heb ik de afgelopen jaren zo ontzettend veel geleerd, ik weet nu bijvoorbeeld dat ik het ondernemerschap in mij heb. Maar het belangrijkste is dat ik nu een baan hebt waar ik blij mee ben.

Waar ik eerst mijn twijfels had over het ondernemerschap, vind ik het nu prettig om zelfstandig te werken. Wat voor mij wel heel belangrijk is, is de back-up vanuit het hoofdkantoor. Ik ben niet altijd even handig met systemen, maar wordt zo fijn geholpen door de collega’s op kantoor. Ze zijn geduldig, open, warm en hartelijk. Je kunt werkelijk met al je vragen terecht, niets is te gek. Je werkt voor jezelf maar met het hoofdkantoor en de Travel Counsellors in het land, voelt het ook gewoon alsof je voor een bedrijf werkt met gezellige collega’s. Dat gevoel van samenhorigheid ervaar je vanaf het eerste moment. Je start altijd in een introductietraining met een groepje nieuwe Travel Counsellors, daar bouw je in een week al een sterke band mee op. Ik heb nu bijvoorbeeld nog steeds intensief contact met de Travel Counsellors waarmee ik gestart ben. Verder ontmoet je natuurlijk ook Travel Counsellors tijdens trainingen, studiereizen en evenementen. Je leert elkaars expertise kennen, waardoor je kennis met elkaar kunt delen. Zo help je elkaar en kun je de klant nog meer service bieden.

Ik zou iedereen aanraden om net als ik je hart te volgen. Travel Counsellors is gewoon onwijs leuk. Je zit ook niet op je eigen eilandje, je hebt altijd mensen om op terug te vallen. Je kan een hoop leren en zelf je inkomen bepalen. Je kan het helemaal naar je eigen hand zetten. Helemaal super!”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op