Loading...
Uitgelicht

7 dingen om over na te denken als je overweegt een eigen reisonderneming te starten

Als Travel Counsellor ben je zelfstandige ondernemer en run je je eigen reisbedrijf (in de meeste gevallen) vanuit huis. Je kunt genieten van alle voordelen van het eigen baas zijn, maar het ondernemerschap is wel heel anders dan een baan in loondienst, zoals je wellicht gewend bent.

Je zult ongetwijfeld veel vragen of onzekerheden hebben, maar ons team op het hoofdkantoor in Den Haag doet er alles aan om je zo goed mogelijk te informeren. Hieronder vind je antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

1. Ben ik er wel klaar voor om mijn eigen bedrijf te starten?

Alle Travel Counsellors hebben een passie voor reizen, maar Travel Counsellor zijn is meer dan het verkopen van vakanties, het gaat over het runnen van een reisonderneming. Het is aan jou om je klantenbestand op te bouwen en een succes te maken van jouw bedrijf. Dat gezegd hebbende, verwachten we niet dat je een ervaren ondernemer of sales tijger bent. Voordat je jouw onderneming als Travel Counsellor kunt oprichten, kijken we uitgebreid met je naar je businessplan. Vervolgens krijg je een Business Development coach aangewezen die je zal begeleiden in het opzetten en uitbouwen van jouw onderneming.

2. Als ik een bedrijf run, heb ik dan de tijd om te doen wat ik echt leuk vind?

Als Travel Counsellor heb je het hoofdkantoor om je te ondersteunen met administratie, financiën, leverancierscontracten, marketing, IT en meer, dus een groot deel van de 'zakelijke' kant wordt voor je geregeld. We vertellen je echter niet hoe je jouw klanten van dienst moet zijn of welke uren je moet werken. Wij vinden het belangrijk dat je een goede balans hebt tussen werk en privé en dat je uitzonderlijke service kunt bieden aan de klant. Travel Counsellors is er op ingericht om je zo veel mogelijk te ontlasten, zodat je kunt doen wat je het leukste vindt: reizen verkopen!

3. Ga ik mij alleen voelen als zelfstandig ondernemer?

Afhankelijk van je huidige situatie ben je misschien al gewend om thuis te werken of droom je van de mogelijkheid om dat te doen. Bovendien hebben veel Travel Counsellors niet het gevoel dat ze de hele dag alleen zitten, omdat ze de flexibiliteit hebben om met vrienden of familie iets te drinken, de kinderen van school op te halen of een afspraak te maken met klanten. Maar als je plotseling verandert van een drukke werkomgeving naar de stilte van je huis, voel je je misschien een beetje geïsoleerd. Dan kan je altijd kijken naar het delen van een kantoorruimte met andere Travel Counsellors.

Misschien denk je ook; ‘wat als ik vastloop en ergens niet uitkom?’. Nou, ons advies is om de telefoon te pakken! Neem contact op met één van jouw 1900 collega Travel Counsellors die je altijd graag helpen via Skype of ons community platform TC World. Onthoud dat je Business Development coach en de andere teams op het hoofdkantoor slechts een telefoontje van je verwijderd zijn. Dus als je een probleem hebt, werken we samen om het op te lossen. Je leert overigens al snel collega Travel Counsellors kennen. Dit begint al tijdens de introductie training en New starters calls. Maar ook tijdens een van de vele evenementen word je al snel binnen de community opgenomen.

4. Heb ik een chique thuiskantoor nodig?

Wanneer je je aanmeldt als Travel Counsellor krijg je een laptop met al onze systemen. Je hebt dus meteen alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. We raden aan om een aparte werkruimte te creëren, weg van de afleiding van het gezinsleven, maar je hebt geen kantoor nodig. Je kunt altijd je laptop pakken en werken vanuit je tuin, een plaatselijk café of waar dan ook, zolang er een internetverbinding is.

5. Is het zelfstandig ondernemerschap geschikt voor mij en mijn gezin?

Uiteindelijk is dit iets dat alleen jij kunt beslissen met je dierbaren. Als je bij ons op kantoor komt, bespreken we jouw businessplan en gaan we uitgebreid in op verschillende onderwerpen. Als je het prettig vindt kun je ook zeker je partner meenemen. Het is belangrijk dat je gezin achter je staat. Veel Travel Counsellors hebben jonge kinderen, juist omdat de flexibiliteit van het ondernemerschap zoveel mogelijkheden biedt.

6. Wat zijn mijn werktijden?

Als Travel Counsellor kun je werken wanneer het jou schikt, niemand controleert je om te zien welke uren je hebt gemaakt. Dat gezegd hebbende, vereist het zijn van een zelfstandig ondernemer veel hard werken, zeker in de opstartperiode. Hoe meer tijd je in je onderneming stopt, hoe meer en hoe sneller je resultaat ziet.

7. Kan ik het mij veroorloven om mijn vaste salaris op te geven?

Als Travel Counsellor verdien je commissie over de reizen die je verkoopt. Door via ons boekingssysteem Phenix te boeken heb je controle over jouw marge, zodat je jouw inkomsten kunt maximaliseren. We raden altijd aan om een buffer te hebben om op terug te kunnen vallen terwijl je jouw bedrijf aan het opbouwen bent.

Voordat je beslist of het leven als Travel Counsellor iets voor jou is, raden we aan om goed na te denken of het past bij je persoonlijkheid, je gezin en of het je werkgeluk ten goede komt. We begrijpen dat het een grote beslissing is en dat het voor veel mensen tijd kost om de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap te maken. Gewoon vrijblijvend eens contact met ons opzoeken is de beste manier om erachter te komen of het leven als Travel Counsellor iets voor jou kan zijn.

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op