Loading...
Uitgelicht

9 redenen waarom onze Travel Counsellors het zo fijn vinden om vanuit huis te werken

Als Travel Counsellor ben je eigen baas wat betekent dat je zelf bepaalt hoeveel uur je werkt, wanneer je dit doet en hoe jij je werk vormgeeft. Met een toenemende vraag naar flexibiliteit, werken vanuit huis en het zelfstandig ondernemerschap, zien wij dat steeds meer mensen het besluit nemen hun leven anders in te richten.

Dit besluit hebben inmiddels al meer dan 1.800 Travel Counsellors wereldwijd gemaakt en die profiteren nu van een lonende carrière met volledige flexibiliteit. Wij hebben onze Travel Counsellors gevraagd ons te vertellen wat volgens hen de voordelen zijn van het thuis werken!

  1. Volledige flexibiliteit

Het is wellicht voor de hand liggend maar flexibel werken wordt door veel Travel Counsellors gezien als een groot voordeel:

“Elke dag rond 15:00 uur drink ik een kop koffie met mijn man. Hij heeft regelmatig nachtdienst en wordt daarom pas eind van de ochtend wakker. Op deze manier kunnen we elke dag even bijkletsen. Als ik op een kantoor had gewerkt had dit niet gekund, dan zou ik hem alleen in de weekenden spreken.”

  1. Meer tijd voor de kinderen

Een ander voordeel van Travel Counsellor zijn, is dat je meer tijd kunt doorbrengen met je kinderen. Je kunt er voor ze zijn wanneer ze uit school komen, maar ook tijdens schoolactiviteiten onder kantooruren.

“Ik vind het heel prettig om altijd aanwezig te zijn voor mijn kinderen of het nu gaat om sportdagen, ouderavonden, als ze ziek zijn of wanneer ik ze naar een vriendje breng. Dat betekent zo veel voor mij.”

  1. De hond kunnen uitlaten

Zou het niet leuk zijn om de hele dag te kunnen werken met je hond of kat bij je in de buurt? Bij Travel Counsellors hebben we veel dierenliefhebbers, die tijdens de lunchpauze graag een wandeling maken met de hond.

“Ik kan wanneer ik wil even een wandelingetje maken met mijn hond. Zo’n wandelingetje van 10 minuten zorgt ervoor dat ik weer helemaal fris met mijn werk verder kan gaan.”

  1. Op je gemak lunchen

Soms zijn het de kleine dingen die het verschil maken, zoals rustig kunnen lunchen zonder dat je op de tijd hoeft te letten.

“Ik maak altijd even tijd om een lekkere, gezonde lunch voor mezelf klaar te maken. Ik hoef niet meer te haasten om op tijd weer achter mijn bureau te zitten”

  1. Werken op je eigen tempo

Het runnen van je eigen bedrijf betekent ook dat je zelf kunt kiezen wanneer je begint met werken, wanneer je een pauze neemt en wanneer je klaar bent voor de dag. Een 9 tot 5 baan past niet bij iedereen, de een staat graag vroeg op, de ander is pas later productief. Je kunt zelf je routine creëren.

“Omdat ik eigen baas ben komt elke dag zoals het komt. Soms sta ik om 7 uur te springen om aan de slag te gaan en soms kies ik liever voor een uitgebreid ontbijt en een rustige start.”

  1. Meer tijd voor je klanten

Een ander groot voordeel van thuiswerken is dat je meer tijd hebt om je klanten echt te leren kennen. Je voelt niet de druk om een gesprek met een klant binnen een bepaalde tijd af te ronden en hebt geen stress over administratie en papierwerk.

“Ik kan altijd net dat beetje extra aandacht gegeven aan mijn klant. Ik vind het prettig om echt even met ze te kunnen spreken, of het nou om 8 uur ‘s ochtends is of 9 uur ‘s avonds.”

  1. Meer tijd voor hobby’s

Meer tijd hebben voor je familie is fijn, maar of je nou kinderen hebt of niet, tijd voor jezelf hebben is ook belangrijk! Door thuis te werken en je eigen tijd te kunnen indelen is het makkelijker om aan je favoriete hobby deel te nemen of af te spreken met vrienden, ook overdag.

“Ik maak graag muziek, dat kan ik nu midden op de dag doen als ik daar zin in heb.”

  1. Huishoudelijke taken overdag uitvoeren

Het is misschien niet het eerste en welllicht ook niet het leukste waar je aan denkt, maar het heeft ook zo zijn voordelen om overdag tijd te hebben voor huishoudelijke taken. Je kunt tussendoor even een was draaien of de loodgieter binnenlaten.

“Tussendoor ruim ik regelmatig even de vaatwasser uit, vouw ik de was op of haal ik een boodschap. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat ik ’s avonds gewoon kan genieten.”

  1. Meer kunnen sporten

We hebben het allemaal druk en na een lange werkdag hebben we vaak geen zin meer om naar de sportschool te gaan. Wanneer je thuis werkt is dit veel makkelijker.

“Nu heb ik geen excuus meer om niet te gaan sporten!"

De flexibiliteit om tijd te kunnen besteden aan de dingen die je belangrijk vindt naast het runnen van een succesvolle onderneming, is voor veel Travel Counsellors erg belangrijk. Wij begrijpen dat jouw tijd kostbaar is.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen en ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Meer weten?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op