Loading...
Het leven van een TC

“Afrika is mijn specialisme, maar het is fijn de hele wereld aan te kunnen bieden”

General Manager Milka van Dam spreekt Travel Counsellor Anja en haar man Jimmy, beiden hebben ze een grote passie voor het continent Afrika. Anja heeft er inmiddels haar specialisme van gemaakt en man Jimmy helpt haar waar hij kan met het runnen van haar succesvolle onderneming.

Milka: leuk jullie te spreken! Anja, jij bent een van de Travel Counsellors met een specialisme voor een bepaalde bestemming, in jouw geval Afrika. Hoe gebruik je je specialisme in het runnen van je onderneming?

Anja: mijn specialisme komt onbewust regelmatig naar voren. Het is een natuurlijk gegeven, Afrika is mijn passie en hobby. Mijn enthousiasme en kennis breng ik over op anderen, zo ook op (potentiële) klanten. Wanneer ik reizen naar Afrika voor klanten boek, kan ik zoveel kleine dingen toevoegen omdat ik de bestemming zo goed ken. Automatisch gaan mensen je dan aanraden bij anderen en wordt het in de loop der tijd een specialisme.

Milka: Jimmy, jij ondersteunt Anja in het runnen van haar succesvolle onderneming. Bij Travel Counsellors bieden wij de mogelijkheid via verschillende ‘operating models’ te werken. Hoe ervaar jij dat?

Jimmy: wij hebben elkaar gevonden in onze passie voor Afrika. Ik ondersteun Anja in haar werk. Soms is dat lastig te combineren met mijn eigen werk, maar op het moment dat Afrika om de hoek komt kijken, maak ik daar tijd voor. Ook omdat het mij energie geeft. Zeker wanneer je met mensen over Afrika praat en je gaat op de details in, dan wordt het gewoon leuk. Je kennis delen is geweldig, ik zie het als allemaal kleine projectjes.

Milka: vinden jullie het eng om afhankelijk te zijn van die ene bestemming?

Anja: soms wel, het is een gevoelig continent. Zodra er iets is, zie ik mijn aanvragen ook naar beneden gaan. Daarom vind ik het ook zo fijn de hele wereld te kunnen aanbieden. Maar het is ook vaak maar een gevoel hoor. Dan denk ik “oh nee de business staat stil”, maar een dag later stromen de aanvragen al weer binnen. Zo heb ik nu een aanvraag liggen voor Colombia en een cruise. Die komen ook voorbij. Mensen vragen vaak; je doet toch alleen maar Afrika. Dan zeg ik; nee, ik doe nog een hoop andere dingen.

Jimmy: je moet je denk ik differentiëren en wij hebben nu eenmaal enorme kennis van een continent. Wij kunnen mensen echt op hun gemak stellen. Ik heb iemand weleens horen zeggen; de reiswereld is heel lastig omdat je mensen een illusie verkoopt. Mensen hebben soms een budget waar je ook een auto voor kunt kopen. Met een auto ga je eerst een testrit maken, maar met een reis kan dat niet. Ik vind dat het dan ook aan ons is om mensen goed voor te bereiden op hun reis. Dat is een bepaalde commitment. Daarmee onderscheid je je ook van andere aanbieders die gewoon een standaard pakketje verkopen.

Milka: in principe verkopen wij de bucketlist van mensen. Dat geeft wel een soort druk, het moet goed gaan.

Anja: klopt, je wilt wel voldoen aan het beeld wat de klant voorafgaand aan de reis had. Ik hoop altijd achteraf dat het was wat ze verwacht hadden en dat het perfect was. 9 van de 10 keer is het gelukkig perfect geweest. Een enkeling is kritisch.

*Jimmy: soms willen mensen naar Afrika met de wens; ik wil de Big five zien. Ja, dat gaat niet op bestelling. Het is denk ik heel belangrijk om mensen zo veel mogelijk te vertellen wat ze kunnen verwachten. En ook wat ze niet kunnen verwachten. *

Anja: Ik heb zo veel tevreden klanten al heel blij kunnen maken met de reis van hun leven. Bij Travel Counsellors heb ik alle vrijheid om creatief reizen samen te stellen die ik passend vind voor mijn klant, nergens aan gebonden, maar samenwerkend met de beste partijen wereldwijd. Mijn opgedane ervaring is van onschatbare waarde tijdens het uitzoeken van mooie reizen. Mijn klanten komen in tegenstelling tot vele andere Travel Counsellors niet uit mijn directe omgeving. Ik heb klanten wereldwijd, puur omdat ze weten dat ik een specialist ben op dit vlak. Mond tot mond reclame heeft het zo ver gebracht en natuurlijk posten we ook veel op Social Media. Ik krijg nu ook steeds vaker via Instagram mooie aanvragen binnen. Laatst heb ik nog via Skype voor een klant in Australië een 4-weekse reis naar Afrika geboekt. Ongelofelijk!