Loading...
Het leven van een TC

“Dankzij Yin, mijn TC Assistent, kan ik echt bezig zijn met mijn core business”

Marina Sneijders, recruiter bij Travel Counsellors, gaat het gesprek aan met Travel Counsellor Bianca en haar dochter Yin. Yin is de TC Assistent van Bianca. Wij vragen hen het hemd van het lijf: op welke manier ondersteunt Yin haar moeder in het bedrijf? En wat is precies de toegevoegde waarde van een TC Assistent?

Marina: Welkom Bianca en Yin! Laten we er meteen in duiken. Ik ben erg benieuwd hoe jullie samenwerking tot stand is gekomen.

Bianca: Ik ben al 18 jaar Travel Counsellor en op een gegeven moment krijg je het steeds drukker. Er zijn dan heel veel administratieve werkzaamheden die tijd in beslag nemen. Mijn kinderen hielpen me al vaker met bijvoorbeeld ticketmapjes klaarmaken. Toen mijn dochter Yin terugkwam uit Amerika en nog niet aan haar school kon beginnen, is ze gestart in deze functie. Vanaf die tijd helpt ze me wekelijks met veel administratieve en tijdrovende klusjes.

Marina: En wat doe je precies als je voor je moeder werkt?

Yin: Ik mail hotels, controleer de tickets en breng deze rond. Daarnaast doe ik het uitzoekwerk voor pakketreizen en controleer ze ook. Daarbij ontwerp ik de social media posts, schrijf ik de teksten en plan ik ze in. Soms schrijft mijn moeder de teksten zelf, zodat het wel persoonlijk blijft en écht geschreven is vanuit haar.

Bianca: Ze checkt ook de reserveringen bij Sunny Cars en sinds kort maakt ze in Planisto de TC Tour Guides.

Marina: Ze ontzorgt jou dus, Bianca?

Bianca: Ja! Het gaat vaak om kleine, maar hele belangrijke taken, zoals bijvoorbeeld tickets controleren. Alles moet kloppen en daar is ze erg alert op, dus dat is heel fijn. Dat kan ik echt aan haar toevertrouwen. Marina: Yin, hoe vind je het eigenlijk om met je moeder samen te werken op die manier?

Yin: Ik vind het leuk, maar soms is de scheidingslijn in de verhouding baas/werkneemster en moeder/dochter erg dun.

Marina: Zeg je met een glimlach naar je moeder haha. En wat maakt het dan lastig? Wat zijn de valkuilen van deze samenwerking?

Bianca: Veel dingen zijn voor mij, na al die jaren, zo vanzelfsprekend dat ik er dan onbewust vanuit ga dat Yin die ook al weet.

Yin: Ik kan dan een pittige reactie teruggeven. Het is dan een reactie naar mijn moeder toe, in plaats van naar mijn werkgever. Marina: Hebben jullie in de samenwerking hulp van kantoor nodig? En zo ja, hoe word je daarin geholpen?

Yin: André, van IT, is onze grootste redder als bijvoorbeeld een laptop kapotgaat.

Bianca: Hij heeft er ook voor gezorgd dat alle systemen op haar laptop staan, zodat zij eigenlijk voltalig mee kan draaien. Ze heeft een eigen inlog en een eigen mail, maar ze kan ook in mijn mail.

Yin: En jij in mijne.

Marina: Hebben jullie tips voor mensen die overwegen dit ook te doen? Sommige Travel Counsellors zijn zo druk, dat ze graag iemand erbij willen hebben.

Yin: Als iemand van buiten de reisbranche komt, moet die persoon wel even de tijd krijgen om de systemen te leren kennen. Want elke Travel Counsellor doet het denk ik op zijn of haar eigen manier. Het zijn natuurlijk allemaal zelfstandige ondernemers. Ik wist natuurlijk al waar mijn moeder mee bezig was en snapte dan ook direct als ze iets vroeg waar het over ging.

Bianca: Het is met name de wereld van Travel Counsellors. En op het moment dat je met commissies gaat werken heb je ook echt iemand in dienst. Dat is een overweging die je moet maken voordat je die stap neemt. Yin werkt minimaal vier uur in de week. Als ik veel vertrekken heb, red ze het daar niet mee. Maar wij kunnen dat aanpassen en zijn daar flexibel in.

Marina: Dus je moet goed nadenken over je behoeftes en wat je echt nodig hebt.

Bianca: Ja en hoe je dat gaat invullen. Dat is heel individueel en persoonlijk. Ik denk wel dat het goed is dat de mogelijkheid er is om hulp te krijgen van een TC Assistent, op welke manier dan ook. Het biedt simpelweg ontzettend veel mogelijkheden, ruimte en tijd voor jezelf. Zo kan ik zelf meer bezig zijn met alle aanvragen, wat eigenlijk mijn core business is. Marina: Dus al met al heel erg blij met deze samenwerking?

Yin: Zeker!

Bianca: Absoluut, heel blij!

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op