Loading...
Uitgelicht

De kracht van storytelling

We kunnen ons allemaal het voorlezen voor het slapengaan herinneren; als kind helemaal opgaan in het verhaal en vervolgens voldaan in slaap vallen. Maar niet alleen kinderen houden van een goed verhaal! We kunnen nog steeds genieten van een spannende serie, een interessante documentaire of een goed boek. Travel Counsellors stellen vele droomreizen per jaar samen en hebben ieder een eigen verhaal; een eigen manier om de klant zich speciaal te laten voelen.

We leven in een tijd waarin de reisbranche zich ongelofelijk snel ontwikkelt. Bedrijven richten zich op data, winst en marge, maar het is van belang te onthouden wat je onderscheidt van de rest. Dit kan volgens ons door verhalen te creëren en te delen. Iets dat wellicht belangrijker en relevanter is dan ooit tevoren.

Technologie wordt steeds geavanceerder, wat inhoudt dat veel banen het risico lopen geautomatiseerd te worden. Online boekingswebsites ontwikkelen zich in een hoog tempo. Maar hoe intelligent zogenaamde robots ook worden, ze zullen nooit de kracht hebben om echte verhalen te creëren. Uiteindelijk is het emotie waarmee men een beslissing maakt, zeker wanneer het gaat om reizen.

Travel Counsellors zijn niet alleen reisadviseurs, maar ook verhalenvertellers. Social media geeft ons de mogelijkheid om onze verhalen te verzamelen en te delen via een wereldwijd netwerk van huidige en potentiële klanten. Dagelijks zien wij verhalen voorbijkomen van onze Travel Counsellors. Hier is slechts één voorbeeld...

Eerder deze maand misten twee klanten hun vlucht voor hun Cruise in de Caribbean; Travel Counsellor Nikki deed haar best om ze om te boeken zodat de vakantie nog te redden was; de klanten waren zo dankbaar dat Nikki die middag een enorme bos bloemen ontving; Nikki deelde haar verhaal op Facebook met een foto van de bloemen. Het resultaat? Haar meest gelikete post tot nu toe en een aantal nieuwe aanvragen van mensen die onder de indruk waren van haar service.

Deze verhalen zijn gratis PR en laten zien waar je voor staat als Travel Counsellors; het creëren van de mooiste verhalen, persoonlijke service en aandacht. Dit is waar wij voor staan en wat wij aanmoedigen. We care. Wij verkopen geen reizen, wij verkopen onvergetelijke herinneringen. Het bieden van persoonlijke service zit in het bloed van al onze Travel Counsellors. Door de verhalen, die ze dagelijks creëren, te delen, voelt de potentiele klant de meerwaarde. En daar kan niets of niemand tegenop.

Bedenk dus voor het slapengaan welke verhalen jij die dag hebt gecreëerd en deel ze. Je zult verbaasd zijn van het effect.

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op