Loading...
Het leven van een TC

“De ondersteuning vind ik heel fijn”

Travel Counsellor Inge is gestart in april 2021 nadat ze, na acht jaar bij een Afrika specialist te hebben gewerkt, toe was aan een nieuwe uitdaging. De ondersteuning van zowel het hoofdkantoor als de hulp en advies van collega Travel Counsellors maakte dat ze zich al snel op haar plek voelde. We vroegen Inge naar haar ervaringen:

“Ik heb voordat ik Travel Counsellor werd een lange tijd bij een Afrika specialist gewerkt. Tijdens deze baan was ik regelmatig in contact met zelfstandige reisadviseurs. Na acht jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk, met behulp van een loopbaancoach, heb ik ervoor gekozen om zelf als zelfstandig reisadviseur aan de slag te gaan. Ik heb toen drie ZRO’s benaderd en bij Travel Counsellors had ik het beste gevoel. Ik vind het een professionele internationale organisatie die staat voor kwaliteit.

Ik vind het heel leuk om een Travel Counsellor te zijn en het gaat goed tot nu toe. Er is veel op me afgekomen het afgelopen jaar en ik ben tegen veel dingen aan gelopen, maar er zijn altijd genoeg mensen van het hoofdkantoor die mij willen helpen. De ondersteuning vind ik heel fijn. Overdag kun je het hoofdkantoor gemakkelijk en snel bereiken. Zelfs in het weekend en in de avonduren kun je iemand bereiken in geval van nood.

Ook krijg ik genoeg hulp en advies van andere Travel Counsellors. De band tussen de Travel Counsellors onderling vind ik heel prettig. Ik vind iedereen heel behulpzaam en aardig. Laatst had ik een mooie boeking gemaakt en toen kreeg ik felicitaties van andere Travel Counsellors. Superleuk en attent!

Toen ik net begon, verwachtte ik vrij weinig aanvragen vanwege Covid. Toch kreeg ik direct na mijn start grote aanvragen binnen. Dat kon helaas niet allemaal doorgaan vanwege de situatie destijds, maar het was een verrassende start. Begin dit jaar begon echt heel goed en in de eerste drie maanden zat ik al bijna op de omzet die ik voor het hele jaar hoopte te behalen!

Neem contact op met zelfstandige reisadviseurs en vraag hen naar hun ervaringen. Het is goed dat je weet wat je kunt verwachten en ik vond het prettig om alvast wat tips mee te krijgen. Ga ook bij verschillende organisaties langs en bedenk goed welke het beste bij je past. Kijk daarbij verder dan alleen naar het verdienmodel.”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op