Loading...
Uitgelicht

De voordelen van het kiezen voor een franchise

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelfstandig ondernemer te worden. En dat is ook niet gek! Vaak betekent het meer flexibiliteit, hogere financiële beloningen en een betere kwaliteit van leven. De voordelen van het ondernemerschap zijn duidelijk, maar het is niet eenvoudig om je eigen bedrijf vanuit het niets op te bouwen. Franchising biedt een aantrekkelijke optie om je droom te verwezenlijken zonder het volledig alleen te hoeven doen.

Waarom zou je kiezen voor een franchise om jouw eigen bedrijf te starten:

Een bewezen bedrijfsmodel

Franchise staat erom bekend veel hogere slagingspercentages te hebben in vergelijking tot startups. Dit komt omdat het bedrijfsmodel van een franchise in de loop van tijd is ontwikkeld en getest. Hoewel er nooit garanties zijn voor succes wanneer je een eigen bedrijf start, biedt een franchise je een bewezen bedrijfsconcept. Bij het kiezen van een franchisepartner is het belangrijk om te overwegen hoe lang de franchise al actief is, hoeveel franchisenemers ze hebben, wat er binnen de franchise valt en hoe financieel sterk het bedrijf is. Ook is het van belang om te onderzoeken of de visie en missie van het bedrijf bij jou passen. Heeft de franchise de professionele uitstraling die je uit wilt dragen naar jouw klanten?

Als pioniers op het gebied van thuiswerken, stelt Travel Counsellors al ruim 25 jaar mensen in staat om hun eigen reisonderneming te starten. Met meer dan 1.900 franchisenemers wereldwijd en talloze onderscheidingen, hebben we een track record als geen ander.

Een community die je ondersteunt

Een ander groot voordeel is dat je er bij een franchise niet alleen voor staat. Doorgaans bieden franchiseorganisaties training, begeleiding en coaching om je te helpen jouw bedrijf op te bouwen. Het is tenslotte ook in hun belang dat jij slaagt. De hoeveelheid ondersteuning die een franchise biedt, varieert echter aanzienlijk. Het is daarom belangrijk om precies te weten wat er wel en niet is inbegrepen. Afhankelijk van het type franchise dat je kiest, kan je ondersteuning verwachten op gebieden van bijvoorbeeld marketing, IT en administratie.

Bij Travel Counsellors bieden we onze franchisenemers de meest uitgebreide ondersteuning die beschikbaar is in de reisindustrie. Ons hoofdkantoorteam, bestaande uit 400 collega's wereldwijd waarvan 20 in Den Haag, is toegewijd om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf een succes wordt. Travel Counsellors biedt ondersteuning op alle facetten van jouw bedrijf; van business development, verkoop en marketing tot administratie en IT.

Lagere investeringskosten

Een eigen bedrijf beginnen helemaal vanuit het niets kan, met name in de reisbranche, erg kostbaar zijn. Wanneer je de kosten van licenties, verzekeringen, apparatuur en technologie bij elkaar optelt (en de lijst is nog veel langer), kom je op een aanzienlijke investering. Een van de grote voordelen van een franchise bedrijfsmodel zijn de relatief lage opstartkosten. Het benodigde investeringsbedrag hangt natuurlijk af van het type bedrijf dat je wilt starten. Omdat je binnen het concept van Travel Counsellors vanuit huis kan werken zonder kosten voor een winkelpand en personeel, zijn de investeringskosten minimaal.

Ook reisadviseur bij Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op