Loading...
Uitgelicht

Emma: “Mijn kantoorpand verkocht, mijn klanten gehouden”

“Ik heb zowat alles al meegemaakt in de reissector. De opkomst van de directe verkopers, de doorbraak van het internet, 9/11, de crisissen en de toptijden. Mijn reisagentschap was een begrip in de regio, dat mag ik wel zeggen. Altijd gegroeid, altijd winst gemaakt.”

“Ik ben achteraan in de vijftig, en mijn kantoor liep nog erg goed. Maar ik besefte: er moest geïnvesteerd en gemoderniseerd worden. Eerlijk gezegd: dat schrikte me wat af. Alles evolueert zo snel, hoe weet je of je vandaag de juiste keuzes voor morgen maakt?”

“Ik werd gecontacteerd door een dame uit de Travel Counsellors organisatie. Ze vroeg of ik een uurtje had, voor een kennismaking en een presentatie. Ze klonk vriendelijk, dus dacht ik: waarom niet? “

“Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Een groot, internationaal bedrijf, met landelijke hoofdkantoren, met alle technologische hulpmiddelen waar ik maar van kon dromen. En dit alles ten dienste van één persoon: mijzelf, als reisadviseur!”

“Dadelijk begreep ik dat hier kansen lagen, ook voor iemand van mijn leeftijd. Ik zou mijn kantoor kunnen sluiten, het pand verkopen (en dat appartementje aan zee kopen waar ik al even van droom) en van thuis uit mijn klanten beter kunnen bedienen dan ooit. De beslissing was snel genomen, tijdens een korte vakantie in Tenerife: ik word Travel Counsellor!”

“Ik werk nu met mijn eigen klantenbestand, met mijn reputatie, én met een arsenaal aan tools, technologische ondersteuning en marketing ideeën. Ik volg heel regelmatig interne opleidingen, en ik moet zeggen: dat is leuk! Meestal ben ik de oudste deelnemer, maar de anderen hebben veel respect voor mijn ervaring en vakkennis.”

“Vroeger zei ik soms: ik moet nog zoveel jaar werken. Nu zeg ik: ik wil nog zo lang als het kan werken. Want ik doe het op mijn ritme. En steeds vaker vanuit mijn appartement aan zee.”

Louis, partner van Emma: “Vaak heb ik gedacht dat Emma meer met haar reisagentschap getrouwd was, dan met mij. Toen de dame van Travel Counsellors op bezoek kwam, heb ik het gesprek gevolgd en dadelijk gezegd: doen, Emma! Eindelijk is er, naast de klanten, ook tijd voor onszelf. Zo is het goed, en zo mag Emma voor mij nog vele jaren doorgaan.”

Laura, kleindochter van Emma: “Ik heb een ongelofelijke oma. Ze organiseert reizen voor mensen over heel de wereld. En ze doet dat met een Ipad! Ze had gisteren een gesprek met iemand uit Honduras, via FaceTime. En ze toonde mij onlangs statistieken, over hoeveel centjes ze verdient. Nou, oma … dat was best véél!”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op