Loading...
Uitgelicht

"Ervaren reisexpert steeds waardevoller"

Tijdens de World Travel Market in Londen meldde onderzoeksbureau Mintel dat de vraag naar onafhankelijk en deskundig advies toeneemt en ervaren reisprofessionals steeds waardevoller worden. Mintel voorspelt dat consumenten steeds vaker voor deskundig advies zullen kiezen en online boekingssystemen de rug toe zullen keren.

Ik merk dit natuurlijk dagelijks en zie in de 14 jaar dat ik bezig ben met succesvolle Travel Counsellors de trend heel duidelijk, maar altijd goed om het bevestigd te zien door een onderzoek. De toekomst is goed voor de reisexpert.

Mintels onderzoek laat zien dat 31% van de consumenten meer vertrouwen heeft in de kwaliteit van een vakantie die wordt geboekt bij een reisadviseur ten opzichte van een vakantie die online geboekt wordt. Daarnaast geeft 21% aan dat ze bereid waren om een reisexpert “in dienst te nemen”. Interessant genoeg stijgen deze cijfers naarmate de leeftijd van de respondenten daalt. 30% van de millennials is bereid om een jaarlijks bedrag te betalen voor die service. Dit percentage neemt toe tot maar liefst 59% wanneer het gaat om op maat gemaakte reizen die precies voldoen aan hun wensen.

Omdat ons businessmodel naadloos aansluit op de behoeftes van de consument van nu – vertrouwen, gepersonaliseerde reizen en kunnen boeken zonder gedoe – zal Travel Counsellors de vruchten van deze opkomende trends zeker plukken.

Ons innovatieve businessmodel stelt onze franchisenemers in staat om hun klanten de best mogelijke service te geven en op maat gemaakte reizen samen te stellen met behulp van ons eigen boekingsplatform Phenix. Mintel ondersteunt onze overtuiging dat persoonlijk contact en persoonlijke service niet zomaar vervangen kunnen worden door online boekingssystemen.

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op