Loading...
Het leven van een TC

“Het is belangrijk om een stabiele organisatie achter je te hebben staan”

Travel Counsellor Willemieke heeft een achtergrond in de reisbranche en is sinds 8 jaar Travel Counsellor. Ze is moeder van drie kinderen en runt daarnaast haar succesvolle Travel Counsellors onderneming. En hoe! Ze won tijdens onze jaarlijkse conferentie de Business Development award.

“Mijn hele werkzame leven ben ik al in de reisbranche. Na een aantal jaren op het reisbureau te hebben gewerkt in verschillende functies, merkte ik dat ik eigenlijk mijn eigen beslissingen wilde maken. Met toen drie jonge kids besloot ik contact op te nemen met Travel Counsellors om te kijken wat zij voor mij konden betekenen. Ik was vooral ook benieuwd hoe ik het zelfstandig ondernemerschap in combinatie met de kinderen zou kunnen invullen. Zelf mijn tijd indelen, maatwerk kunnen leveren aan de klant, van A tot Z zelf mijn boekingen afhandelen… dat is wat ik het liefste doe. Travel Counsellors is hier helemaal op ingericht. Ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik al ruim 8 jaar met veel plezier Travel Counsellor ben!

Het winnen van de award heeft mij verrast. Met mijn nuchtere instelling dacht ik altijd dat het niet nodig is om zo’n extra pluimpje te krijgen. Want ik weet zelf hoeveel ik werk en hoe ik ervoor sta. Maar nu ik deze gewonnen heb, vind ik het stiekem toch ook wel erg leuk dat ik mijn omgeving en klanten kan laten zien dat ik toch echt een serieus bedrijf heb opgebouwd.

Ik had nooit verwacht dat het zo snel weer aan zou trekken na die vervelende coronatijd. In deze periode heb ik natuurlijk veel tijd en energie gestoken in het netjes oplossen van alle annuleringen, omboekingen en uitbetalingen van refunds en vouchers. Het blijkt dat dit toch enorm gewaardeerd is door klanten, waardoor ze vertrouwen hebben om weer te boeken en dit ook doorvertellen aan vrienden, familie en bekenden. In de corona tijd heb ik tijdelijk een andere baan gehad, om zo nog wat inkomen te genereren. Als ik achter één ding ben gekomen is het wel dat het zo ontzettend belangrijk is dat je werk doet wat je leuk vindt… en gelukkig kan en mag ik dat weer doen!

Daarnaast is het ook belangrijk om een stabiele organisatie achter je te hebben staan. Door Travel Counsellors heb ik in de coronatijd alle klanten kunnen helpen en uitbetalen waar nodig. Zo’n stabiele financiële basis is onmisbaar voor mij als zelfstandig reisagent. In de periode voor corona zat ik overigens in een ‘groei’ traject waar ik een training voor volgde op het hoofdkantoor in Manchester, heel fijn dat Travel Counsellors hierin begeleidt. Samen brengen we het beste in elkaar naar boven.

Verder denk ik dat ik de award heb kunnen winnen door, heel cliché, gewoon mijzelf te zijn. Ik ben mijn klanten de service blijven geven waar ik voor sta. Ik was bereikbaar en heb ze ontzorgd waar mogelijk. Dit verdiend zichzelf terug. Klanten vertellen het door aan andere, mond-tot-mond reclame werkt het beste.

Overweeg jij ook om Travel Counsellors te worden? Ben jij een echte reisliefhebber, ontzorg je graag mensen, zit het ondernemerschap in je en wil je je eigen keuzes kunnen maken, maar toch onder de paraplu van een stabiele ondersteunde organisatie? Dan is Travel Counsellors echt iets voor jou!”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op