Loading...
Het leven van een TC

"Ik ben elke dag bezig met mijn passie voor reizen"

Travel Counsellor Elles Baks is haar reisonderneming in 2020 gestart om haar passie voor reizen en het zelfstandig ondernemerschap achter na te gaan. Met alle tools en technologie is ze ondersteund in het opbouwen van haar eigen bedrijf. Elles vertelt er graag zelf over:

“Ik vind het heerlijk dat ik elke dag bezig ben met mijn passie voor reizen! Ik ga altijd met veel plezier aan de slag als ik een reisaanvraag binnenkrijg. Ik heb altijd veel gereisd en vind het leuk om persoonlijke tips te geven of een unieke plek om te overnachten naar voren te schuiven. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en door mijn werk kan ik dit mijn klanten ook laten ervaren.

Ik vond de switch van in loondienst werken naar zelfstandig ondernemerschap erg fijn. Met jonge kinderen thuis vind ik het erg prettig dat ik mijn uren zelf kan indelen en niet vastzit aan een 9 tot 5 baan. In het begin was ik wel bang dat ik collega’s zou missen, maar door het contact met andere Travel Counsellors valt dit heel erg mee. Je kunt heel makkelijk even iemand bellen of appen om te sparren of ervaringen te delen en dat is echt heel fijn.

Ik ben blij dat ik bij een organisatie aangesloten zit die mij ondersteunt in praktische zaken zoals administratie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van marketing en business development. Zo kom ik aan de leukste werkzaamheden toe: het contact met de klant en het uitwerken van een mooi reisvoorstel. Hierbij maak ik gebruik van een boekingsplatform en goede leveranciers waar Travel Counsellors mee samenwerkt. Daarnaast is het ook fijn dat Travel Counsellors aangesloten is bij de ANVR, SGR, IATA en Calamiteitenfonds zodat klanten met een veilig gevoel kunnen boeken.

Wat mij vanaf het begin opviel is het feit dat iedereen elkaar zo goed helpt. Als je een bestemming wat minder goed kent of als er iets aan de hand is waardoor je even met iemand wilt overleggen, dan staat iedereen daar open voor. Via ons online platform ‘TC World’ kom je makkelijk in contact met elkaar, maar ook tijdens de vele evenementen die er worden georganiseerd. Natuurlijk leer je elkaar ook erg goed kennen tijdens de studiereizen waarvoor je jezelf kunt aanmelden.

Bij Travel Counsellors word je goed ondersteund in het opbouwen van je eigen bedrijf. Uiteraard moet je een eigen klantenkring opbouwen, maar je kunt wel gebruik maken van de verschillende tools op het gebied van marketing en technologie. Daarnaast worden er webinars aangeboden voor meer productkennis; zijn er wekelijks online tv-uitzendingen waarin je wordt bijgepraat en kun je altijd bij het hoofdkantoor terecht voor vragen.

Eigenlijk is het een gezellige club mensen bij elkaar die dezelfde passie voor reizen hebben en dat met elkaar delen!”

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan nu contact met ons op!