Loading...
Het leven van een TC

"Ik voelde mij direct thuis"

Travel Counsellor Astrid Goedhart heeft ruime ervaring in de reisbranche en kwam er na diverse functies achter wat ze het leukste vindt om te doen: het adviseren en het samenstellen van reizen in combinatie met klantcontact. Het is dan ook niet voor niets dat ze in november 2021 besloot haar eigen onderneming op te richten als Travel Counsellor. We vroegen haar naar haar eerste ervaringen:

“Omdat ik gek op reizen ben wilde ik vroeger altijd stewardess worden. Ik ben de studie Toeristisch Management gaan doen en heb daarna kort bij KLM gewerkt. Ik kwam erachter dat ik het organiseren en plannen van reizen veel leuker vond. Bij Doets Reizen heb ik in 6 jaar tijd onwijs veel kennis opgedaan en ben ik doorgegroeid van reisspecialist tot productmanager. Toch miste ik uiteindelijk het contact met klanten. Ik vind het zo leuk om mensen blij te kunnen maken! Ik ben toen begonnen bij Van Verre Reizen. Een onwijs leuk bedrijf, waar ik het erg naar mijn zin had. Tijdens mijn zwangerschapsverlof kreeg ik weer contact met Wendy, een oud-collega van Doets. Wendy was net als ik zwanger en allebei bevielen we in mei van ons eerste kindje. Wendy is sinds een jaar of 5 Travel Counsellor en ik wist dat zij het onwijs naar haar zin had. Ik heb haar honderden vragen gesteld en uiteindelijk durfde ik de spannende stap te zetten om ook als Travel Counsellor te starten.

Super blij ben ik dat ik Travel Counsellor ben geworden. Ik vind Travel Counsellors een professionele, grote, internationale organisatie, hierdoor zijn veel dingen gewoon goed geregeld. Ik vind het Phenix-systeem, om zelf maatwerk offertes te maken, bijvoorbeeld fantastisch. Zo hoef je niet te wachten op offertes van leveranciers, maar je maakt ze gewoon zelf; heerlijk!

Voordat ik begon was ik een beetje bang dat ik het eenzaam zou vinden als zelfstandige. Tot nu toe voel ik daar helemaal niets van gelukkig. Ik heb veel contact met Travel Counsellors. Je kunt eigenlijk bij iedereen wel terecht met vragen. Laatst was er een Travel Counsellors leveranciersdag en heb ik veel collega’s ontmoet. Een aantal Travel Counsellors bij mij uit de buurt kwamen meteen naar me toe om kennis te maken, dat was heel fijn. Er is gelukkig helemaal geen sprake van concurrentie omdat iedereen toch zijn eigen omgeving heeft, ook al woon je vlakbij elkaar. Daarnaast zou ik de ondersteuning van het hoofdkantoor omschrijven als een warm bad. Soms voelt het alsof ik gewoon bij een organisatie werk. Als mijn laptop vastloopt dan bel ik de IT afdeling, als ik iets niet begrijp in de tarief voorwaarden van een vliegticket dan bel ik de afdeling IATA. Het is gewoon heel fijn om een organisatie achter je te hebben staan. Zo voelt het ook echt. Als er iets is dan bel of chat ik even met het hoofdkantoor en dan wordt het opgelost. Kortom ik voelde mij direct thuis!

Ook niet onbelangrijk, de opbouw van mijn onderneming gaat nog veel beter dan ik had durven dromen! Ik heb natuurlijk wel heel veel geluk gehad met de timing. Ik ben in de lockdown begonnen maar al snel werden veel maatregelen versoepelt en kregen mensen echt weer zin om te gaan reizen. Ik boek tot nu toe veel vrienden, familie en kennissen maar het is heel leuk om te zien hoe mensen me via via ook al weten te vinden. Ik heb zelfs al repeaters haha.

Voor wie ook overweegt om Travel Counsellor te worden zou ik willen zeggen; praat eens met een Travel Counsellor en vraag gewoon alles wat je wilt weten.”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op