Loading...
Het leven van een TC

“Ik werk hard, maar ik deel mijn dag zelf in.”

“Gedurende vele jaren was ik met mijn collega het gezicht van één van de drie reiskantoren van onze eigenaar. Ik was – en ben nog steeds- een gedreven professional, en keek nooit op een uurtje doorwerken. Mijn klanten wisten: Vera kan je altijd bereiken, ook na de kantooruren en in het weekend.”

“Ook nadat ik zes jaar geleden mama ben geworden, bleef mijn inzet groot. Maar toen ik mijn baas vroeg om wat meer flexibiliteit –glijdende werkuren, af en toe van thuis uit kunnen werken- had hij daar geen oren naar. Hij bevestigde dat het voor mij best zou kunnen, maar vreesde dat anderen dan dezelfde “privileges” zouden eisen. En weet je: ik begrijp hem zelfs.“

“Ik heb voor mezelf echter de balans gemaakt, en ben tot een besluit gekomen: ik wil mijn professionele en privé leven zelf in de hand houden. Hard werken is geen probleem, maar ik wil zelf kunnen beslissen hoe ik mijn dag indeel.”

“Ik heb recent de knoop doorgehakt: ik doe het. Ik word zelfstandig, van huis uit werkend professioneel reisadviseur. Vorige week heb ik mijn baas op de hoogte gebracht. Hij begrijpt mijn keuze, want hij kent mijn professionele gedrevenheid én weet hoeveel belang ik hecht aan een goed gezinsleven.”

“Ik heb gesprekken gehad met een drietal partijen, maar ik wist al snel dat ik Travel Counsellor zou worden. Mijn beslissing is, zoals steeds, gebaseerd op een combinatie van rationele maar vooral gevoelsmatige elementen. Ik ben een emo-mens, altijd geweest.”

“Vandaag was mijn eerste dag, gisteren heb ik uitgebreid afscheid genomen in het reisbureau. Ik heb ontbeten met mijn zoontje, en heb hem dan zonder stress naar school gebracht. Na een telefoonronde van een uurtje, staan er al drie afspraken met klanten in mijn agenda.”

Ik kijk uit naar een druk, maar zelfstandig leven. Ik ben Travel Counsellor – ik werk alleen, maar sta er niet alleen voor. Dat is erg belangrijk voor mij.”

Liam, zoontje van Vera: “Mama heeft nu ook haar eigen kamer thuis. Ze gebruikt die vooral om te telefoneren en op computer bezig te zijn. Ik hoor haar soms praten over landen, die ik niet ken. Daar vertelt ze dan heel graag over, als we samen gaan wandelen of aan tafel zitten.“

Peter, partner van Vera: “Ik wist dat Vera steeds haar professionele verantwoordelijkheid nam, maar ik had nooit vermoed dat ze haar eigen bedrijf zou durven opstarten. Ik vind het een geweldige zet, en ben eigenlijk wel heel trots op mijn ondernemende vrouw!”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op