Loading...
Het leven van een TC

“Ik wist gewoon zeker dat ik dit wilde en dat het ging lukken.”

Managing Director Fred van Eijk spreekt Travel Counsellor Caroline tijdens de jaarlijkse internationale conferentie in Glasgow. Hoe heeft zij als young professional haar bedrijf opgezet?

Fred: Caroline, vertel, je hoeveelste internationale conferentie is dit? Caroline: 11 jaar geleden ben ik begonnen. Dit is de 10de internationale conferentie voor mij. Ik ben er ieder jaar bij! Het is zo super inspirerend, ik kom altijd enthousiast en vol nieuwe energie weer thuis. We hebben de Nederlands/Belgische conferentie in maart en dan in november de internationale conferentie. Heerlijk om twee keer per jaar weer even helemaal gemotiveerd, geïnspireerd, geïnformeerd en geënthousiasmeerd te worden. Ik ben megatrots dat ik Travel Counsellor ben en na zo’n weekend voel ik dat meer dan ooit.

Maar wacht even Caroline, je zegt 11 jaar geleden, dan was jij 13 toen je begon?! Even alle gekheid op een stokje; je was een van de jongste Travel Counsellors wereldwijd. Hahaha, dank je Fred. Ik was inderdaad jong, op mijn 26ste begon ik.

Er zijn mensen die zeggen: dat is veel te jong voor een zelfstandig ondernemer, je hebt nog helemaal geen netwerk en waarom zou je je al binden voor zo’n zelfstandige carrière… Wat vind jij daarvan? Daar heb ik toen helemaal niet over nagedacht. Ik ben er ook nooit zo bewust van geweest dat ik een van de jongsten was. Ik wist gewoon zeker dat ik dit wilde en dat het ging lukken. Ik ben in een ondernemersgezin opgegroeid, bij mij zit het ondernemerschap er al van jongs af aan in. Er 100% voor gaan en vertrouwen hebben dat het gaat lukken is belangrijk. Echt ondernemerschap moet in je zitten, dan maakt leeftijd volgens mij niet uit.

En qua netwerk, was het lastig om aan klanten te komen? Ik praat met iedereen, dus ook daar had ik geen problemen mee. Ik ben gestart in mijn eigen omgeving, het dorp waar ik toen woonde. Door zichtbaar te zijn in het plaatselijke krant, op braderieën en op de sportclub, is het vanzelf gaan rollen. Ik had voordat ik Travel Counsellor werd al een aantal jaar op het reisbureau gewerkt, daar herkenden mensen mij van dat helpt natuurlijk ook. Mijn ouders hadden een eigen zaak in het dorp en als ‘dochter van’ heb je daar profijt van. Daarnaast vertelde ik overal waar ik maar kon over mijn bedrijf, enthousiasme werkt aanstekelijk. Mond tot mond reclame is de gouden tip.

Zou je het mensen aanraden om op jonge leeftijd te starten als Travel Counsellor? Ja, als je in jezelf gelooft, van jezelf weet dat dit is wat je wil en ondernemend bent; dan zeg ik meteen doen! Als Travel Counsellor heb je ontzettend veel vrijheid, beslis je zelf wat je verdient en krijg je super ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Ons eigen boekingssysteem Phenix is geweldig en helpt mij om te blijven groeien.

Inmiddels hoor je al jarenlang bij het gezelschap van Gold Travel Counsellors, de top 10% van alle Travel Counsellors wereldwijd. Hoe ervaar je dat? Ik geniet er nog elke keer van! En het geeft veel voordelen. Al mijn klanten weten dat ik Gold Travel Counsellor ben, ze zien elk jaar dat ik genomineerd ben en op een Gold-trip ga.

De norm is gebaseerd op inkomsten, hoe moeilijk was het om daar te komen? 8 jaar geleden werd ik voor het eerst Gold. Hoe lastig het is zie ik nu om mij heen bij andere Travel Counsellors. Er zijn twee meetmomenten per jaar, om Gold te worden en de status te behouden is het dus van belang om constant op een bepaald niveau te blijven. Inmiddels gaat dit mij makkelijk af en zit ik er ver boven, maar in het begin was dat best een uitdaging. Ik ben de status één keer een half jaar kwijt geweest, dat vond ik toen heel erg. Ik wist meteen; dit gaat mij nooit meer gebeuren. Het hebben van een doel werk voor mij heel goed. Ik kijk elke dag naar mijn statistieken; hoeveel moet ik nog om mijn Gold status te behouden, dat is gewoon een focus. De Gold status is voor mij inmiddels al bijna vanzelfsprekend, ik ben inmiddels alweer bezig met andere doelen. Wie had dat ooit gedacht toen ik begon!

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op