Loading...
Het leven van een TC

“Je kan 100% van je tijd in je klanten steken”

Kees is in juni 2021 gestart als Travel Counsellor, na jarenlang gewerkt te hebben als winkelmanager van drie reisbureaus. Nu kan hij 100% van zijn tijd in zijn klanten steken. Travel Counsellors brengt hem gemak en zorgt ervoor dat hij zijn werk met plezier doet. Kees deelt zijn eerste ervaringen:

“Ik ben bij Travel Counsellors terechtgekomen omdat ik ineens zonder werk kwam te zitten. Mijn vorige werkgever ging failliet en ik had altijd al geroepen dat, wanneer ik er daar ooit uitgegooid zou worden, ik als ZRA zou willen doorstarten. Dan hoef je geen energie meer te steken in het maken van roosters en het bij elkaar houden van je team, maar kan je 100% van je tijd in je klanten steken. Ik vind dat mijn trouwe klanten, waarvan sommigen al meer dan 20 jaar bij mij terugkomen, dit ook wel verdienen. De keuze voor Travel Counsellors was niet moeilijk. Van alle ZRA-organisaties zijn zij kwalitatief gezien gewoon de beste. En die professionaliteit straal je dan ook weer uit naar je klanten.

Ik ben dus tijdens corona ingestapt en tot nu toe brengt Travel Counsellors mij vooral veel gemak en maken ze dat ik mijn werk met heel veel plezier doe. Er heerst een positieve vibe binnen de organisatie. Tijdens het eerste event dat ik bezocht viel mij vooral de professionaliteit op van alle Travel Counsellors. Het is goed om te merken dat je met alleen maar ondernemers zoals jezelf hebt te maken. Je staat allemaal voor dezelfde uitdagingen dus je hebt echt wat aan elkaar. Maar ook de mensen van het hoofdkantoor doen op diezelfde professionele no-nonsense manier hun werk voor ons.

Het is fijn sparren met collega’s in Den Haag op het hoofdkantoor. Er worden veel initiatieven ontplooid. Dat begint iedere maandag al met de wekelijkse kick-off via TCTV: een soort talkshow waarin de afgelopen week even wordt doorgenomen en waarin we worden bijgepraat over de laatste nieuwtjes. En als je even ergens vastloopt dan is daar nog de skypeverbinding. Dan lijkt het wel of je collega naast je aan het bureau zit terwijl je verder wordt bijgepraat. Gelukkig zitten er alleen maar mensen met een zonnig karakter in Den Haag, zodat het altijd weer leuk is om een gesprek aan te gaan met wie dan ook.

Door te starten midden in de coronatijd is het natuurlijk nogal spannend geweest hoe en wanneer het bedrijf zou gaan beginnen te lopen. Maar toen in februari de laatste coronamaatregelen werden afgebouwd, begon ik gelijk te merken dat de aanvragen kwamen en hoefde ik niet eens meer zo heel veel te adverteren. Nu had ik het geluk dat veel van mijn oude klanten mij vrij makkelijk weer terug konden vinden omdat ik al sinds jaren een eigen website, travelkees.nl had. En de sociale media deden eigenlijk wel de rest voor mij.

Als je ZRA-organisaties met elkaar gaat vergelijken, kijk dan niet alleen maar naar het directe verdienmodel, maar kijk vooral naar waar je over een jaar of vier staat. Tegenover lage kosten elders staat ook veel meer werk voor jezelf en minder ondersteuning vanuit de organisatie plus een groter risico. Zo kan je bij TC zelf reizen samenstellen en als je dat doet, dan ben je goed verzekerd als touroperator. Daar is TC uniek in.“

Ook reisadviseur bij Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op