Loading...
Het leven van een TC

“Je voelt je nooit alleen!”

Lianne is nog niet zo lang Travel Counsellor, maar heeft nu al meer aanvragen dan ze ooit had gedacht. Hoewel reizen uitstippelen altijd al een grote passie was, besloot ze in november 2021 pas om het roer om te gooien. We vroegen Lianne naar haar ervaringen:

“Van jongs af aan heb ik altijd al veel mogen reizen met mijn ouders. Toen ik wat ouder werd was ik eigenlijk altijd degene die de reizen ging uitzoeken. Uren kon ik daarmee bezig zijn. Ik heb toen nog overwogen om toerisme te gaan studeren, maar het onderwijs zat ook in mijn bloed en ik heb er uiteindelijk voor gekozen om voor de klas te gaan staan. Vele jaren heb ik dat met veel plezier gedaan. Toch bleef het reizen en het organiseren ervan altijd het hoogtepunt van het jaar. Wanneer mogelijk gingen mijn man en ik op reis. Toen kwam bij mij het omslagpunt en besloot ik mij te gaan verdiepen in de reiswereld. Al gauw kwamen er meerdere interessante organisaties naar voren, maar Travel Counsellors stak er toch met kop en schouders bovenuit. Dit kwam vooral door de fijne communicatie, de hoeveelheid mogelijkheden en de sfeer. Daarnaast vond ik het erg aantrekkelijk dat je als Travel Counsellor gebruik maakt van een aansprakelijkheidsverzekering. Dat vind ik toch wel een prettige gedachte. En zo geschiedde. Ik volgde de Travel Academy bij Travel Counsellors en had het meteen enorm naar mijn zin. Het waren twee intensieve weken achter de computer, want door Corona konden de lessen helaas niet fysiek worden gegeven. Ik had meteen een hele leuke klik met mijn mede Travel Counsellors. Daarnaast hadden we veel les van collega’s op het hoofdkantoor, wat altijd ontzettend leerzaam en gezellig was!

Zoals ik al had gehoopt trekt de reisbranche enorm aan waardoor ik al een aantal hele leuke boekingen heb mogen maken. Het ging zelfs sneller dan ik ooit had verwacht! Ik had dan ook nooit gedacht dat ik meteen al zoveel aanvragen zou krijgen.

Bij het hoofdkantoor kan ik altijd met al mijn vragen terecht. Je weet precies bij wie je moet zijn en je krijgt vlot antwoord! Er is altijd wel iemand ter ondersteuning. Je krijgt daarnaast ontzettend veel tools om je onderneming goed te kunnen opbouwen. Mede door de Academy en de onlinetrainingen, maar je kunt je daarnaast ook oneindig blijven ontwikkelen. Zo vind ik het zelf heel interessant om mij verder te verdiepen in marketing en social media. Door de diverse afdelingen binnen Travel Counsellors kun je je eigen onderneming vlot opbouwen. Zo houdt de afdeling Business Development zich voornamelijk bezig met de opbouw van je bedrijf, de afdeling marketing met het goed promoten en neerzetten van je bedrijf, commercial met alle leveranciers en IATA alles omtrent luchtvaart. Alle aspecten die je nodig hebt om je bedrijf tot een succes te maken worden aangeleverd vanuit Travel Counsellors. Voor nieuwe Travel Counsellors is er iedere week een call waarin je elkaar online treft. Al je vragen kun je dan stellen, maar het is ook een fijn moment om gewoon even bij te kletsen.

Onderling voelt het als een warm bad. Ik heb heel veel aan mijn mede Travel Counsellors. We bellen en appen regelmatig om even te polsen hoe het gaat, maar ook wanneer we tegen dingen aanlopen. Er zijn diverse manieren om hulp te vragen en er is eigenlijk altijd wel iemand die je heel graag helpt. Dat vind ik zo mooi om te merken. Het voelt niet alsof je elkaars concurrenten bent, maar meer als een groot team met fijne collega’s.

Voor iedereen die interesse heeft om te starten als zelfstandig reisadviseur, zou ik zeggen: ga ervoor! Je eigen onderneming starten in de reisbranche is zo ontzettend leuk. Maar met Travel Counsellors nog zoveel leuker. Je voelt je nooit alleen en hebt een hele wereld aan kennis en mogelijkheden die voor je opengaan. Het is best een spannende stap, maar als je start bij Travel Counsellors weet je zeker dat je van alle kanten goed wordt begeleid en dat je je optimaal kunt gaan ontwikkelen, ook al ben je nieuw in de branche of heb je nog niet eerder een eigen onderneming gestart.”

Ook reisadviseur bij Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op