Loading...
Woman with laptop
Uitgelicht

Run jouw reisonderneming op jouw manier

Een groot onderdeel van het bewezen succes van Travel Counsellors is het flexibele businessmodel. We hebben meer dan 15 verschillende operating models binnen onze community vastgesteld. Zo is er altijd één die aansluit bij jouw wensen. Denk hierbij aan het delen van leads tot het aannemen van een assistent. Er is dus zeker geen sprake van ‘one size fits all’.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van manieren waarop Travel Counsellors hun bedrijf runnen:

Kantoor delen

Er zijn Travel Counsellors in het hele land die kantoorruimtes delen, of dit nu in een bedrijfspand is of bij de reisadviseur thuis. Hiermee behouden ze de teamspirit die ze fijn vonden toen ze nog in loondienst werkten en delen ze kennis met elkaar.

Travel Counsellors duo’s

Wist je dat wij bij Travel Counsellors ook een aantal duo’s hebben? Reisadviseurs die samen een onderneming runnen en hun krachten bundelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld grotere accounts aannemen die ze alleen niet zouden kunnen onderhouden. Of kunnen ze gebruikmaken van elkaars expertise, denk hierbij aan een combinatie van een business travel reisadviseur en een leisure Travel Counsellor.

Leadshare

Vind je een duo-schap een stapje te ver gaan? Met het delen van (potentiële) klanten kun je een 'one-stop-shop' bieden - aangezien je misschien geen expert bent in alle soorten reizen. Met leadshare weet je dus dat je nooit nee hoeft te verkopen aan de klant. Daarnaast kan het zijn dat je kracht ligt aan de commerciële klant en dat je moeiteloos nieuwe klanten binnenhaalt, maar niet de tijd hebt voor het zoek- en boekwerk. Ook dan kun je een lead delen met een andere Travel Counsellor, die je helpt met het uitzoekwerk. Het biedt wederzijdse voordelen en speelt in op de sterke punten van beide Travel Counsellors. Het kan natuurlijk ook zijn dat je onderneming zo snel groeit dat je hulp nodig hebt, ook dan is dit een mooie optie. Je hebt op deze manier een geformaliseerde afspraak met een collega Travel Counsellor die boekingen voor je kan beheren en verwerken.

TC assistent intern

Wil je op een structurelere manier samenwerken met een collega Travel Counsellor, dan kan dat ook. Bij een TC assistent intern spreek je een uurtarief af voor het vastgestelde werk. Dit kunnen administratieve werkzaamheden zijn, het oppakken van aanvragen, maar bijvoorbeeld ook ondersteuning op het gebied van marketing. Het voordeel hiervan is dat de collega Travel Counsellor al vertrouwd is met de systemen en organisatie. Zelf heb je hierdoor meer tijd om je te concentreren op andere prioriteiten.

TC assistent extern

TC assistent extern komt overeen met de interne assistent, het enige verschil is dat je assistent geen collega Travel Counsellor is, maar iemand van buitenaf. In dit geval heb je een medewerker in dienst.

Ook reisadviseur bij Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op