Loading...
Verhalen

Studiereizen die je bijblijven

Bij Travel Counsellors organiseren we elk jaar een aantal ‘incompany’ studiereizen in samenwerking met onze partners (DMC’s, hotels, airlines en verkeersbureaus). Een groepje Travel Counsellors gaat dan op reis om samen een populaire, verrassende of nieuwe bestemming te verkennen. De afgelopen jaren hebben we de meest uiteenlopende bestemmingen gezien; van Dublin tot Nieuw-Zeeland, van Malta tot Cambodja. Hierbij een sfeerimpressie van de Travel Counsellors-reis naar India…

Incredible India!

Tekst: Lieke Luxembourg

India is zo’n bestemming die óf al jaren op je bucketlist staat óf het zou nooit in je opkomen om te gaan. Ik was al jaren nieuwsgierig naar dit magische land van chaotische drukte, kleurrijke cultuur en spiritualiteit, indrukwekkende paleizen en tempels en 1,3 miljard mensen.

We vliegen comfortabel met KLM direct van Amsterdam naar Delhi waar we worden opgewacht door onze gids. ‘Welcome to India. You can’t compare it to anything else, so we say… just flow with it!’ We storten ons in de enorme verkeerschaos met duizenden auto’s, taxi’s, tuktuks en scooters. We gaan op weg naar de bekende Lotus-tempel waar het vanwege een nationale feestdag een grote krioelende mensenmassa is. Wat direct opvalt, is dat de Indiërs even nieuwsgierig zijn naar ons als wij naar hen. Ze willen met ons op de foto en staren naar ons zoals wij ook naar hen staren met hun prachtige gekleurde gewaden. Ze zijn allemaal supervriendelijk en spreken goed Engels.

De volgende ochtend staat er iets heel bijzonders op het programma; een ‘Streetlife Tour’ door Old Delhi waarbij we met de metro, riksja maar vooral te voet de straten, bazaars en zelfs daken van Delhi verkennen. Onze fantastische gids neemt ons mee door de wirwar van steegjes waar de kleuren, geuren, drukte en chaos van de stad op je afkomen. We proeven van het lokale streetfood en leren over de verschillende kruiden, specerijen en handelswaren. Al je zintuigen worden geprikkeld, maar deze ervaring is onbeschrijfelijk! We eindigen de tour met een heerlijke home-made lunch in het huis van onze gids waardoor we een uniek kijkje krijgen in het dagelijkse stadsleven.

Per trein reizen we van Delhi naar Agra, de plek van een van de 7 wereldwonderen; de Taj Mahal. Als we in de middagzon aan komen lopen bij de toegangspoort en we de eerste glimp opvangen van dit prachtige hagelwitte bouwwerk krijg ik kippenvel. Dit monument is in het echt nog zoveel mooier en magischer dan op de plaatjes! Wanneer je dichterbij komt, zie je alle kleine details in het marmer plotseling verschijnen; bloemetjes patronen, sierlijke gekrulde letters en allerlei verschillende schakeringen van wit. Terwijl de zon verder naar beneden zakt, zijn we nog even op een muurtje naast elkaar gaan zitten om van dit prachtige wereldwonder te genieten.

We hebben deze reis alleen het noorden van India verkend, maar dit land heeft nog zoveel meer te bieden. We vonden het een fantastische bestemming; we hebben genoten van de chaos, de kleuren, de prachtige paleizen, de spiritualiteit en vooral de mooie mensen... zo vriendelijk, nieuwsgierig en open! Ik merk dat India echt iets heeft gedaan met iedereen, deze reis blijft ons zeker ons hele leven bij. India really is incredible!

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op