Loading...
Uitgelicht

Tips voor een meer verantwoorde vakantie

We bewonderen graag de natuur, leren nieuwe culturen kennen en genieten van lokale gerechten. Maar hoe kun je dit op een verantwoorde manier doen? Hier zijn enkele tips over hoe jij ervoor kunt zorgen dat je een positieve invloed hebt op de mensen die je ontmoet en de plaatsen die je bezoekt, terwijl je ook een plezierige en authentieke ervaring hebt tijdens je vakantie.

Koop lokaal

Lokaal kopen betekent dat het geld dat je uitgeeft terecht komt in de lokale economie. Vraag je Travel Counsellor om excursies bij lokale bedrijven en gidsen voor je te boeken. Travel Counsellors werkt samen met vele DMC’s. Dit zijn lokale partijen die niet alleen de meeste kennis hebben over de bestemming, maar ook in het land zelf gevestigd zijn en locals in dienst hebben. Probeer lokaal gemaakte souvenirs te kopen en ga naar lokale bars, cafés en restaurants. Dit is vaak nog het leukst en lekkerst ook!

Kies bewust

Kies waar mogelijk voor het openbaar vervoer en neem milieuvriendelijke zonnebrandcrème, muggenspray en andere toiletartikelen mee. Bestel duurzame visgerechten en vermijd souvenirs gemaakt van schelpen, koraal of bedreigde diersoorten.

Houd je voetafdruk klein

We dragen thuis ons steentje bij door afval te scheiden en ons water- en energieverbruik te beperken. In andere landen is dit soms nog belangrijker. Een aantal basistips: neem korte douches in plaats van baden, hergebruik handdoeken en beddengoed, zet de verwarming en airconditioning uit wanneer het niet nodig is en doe alle lichten en apparaten uit wanneer je je kamer verlaat. Laat de verpakkingen van spullen die je voor je reis hebt gekocht thuis. Het geeft je niet alleen meer ruimte in je koffer, je brengt je afval ook niet naar een plek waar het misschien niet kan worden gerecycled. Overweeg om een herbruikbare waterfles te gebruiken die water kan filteren, om plastic afval te voorkomen. In sommige landen lijkt alles wat je koopt in een plastic zak te zitten - neem je eigen herbruikbare tas mee om dit tegen te gaan. En het is gemakkelijk om nee te zeggen tegen plastic rietjes!

Respecteer de lokale cultuur, tradities en dieren in het wild

Lees wat achtergrondinformatie voordat je weggaat of vraag je Travel Counsellor om advies over hoe je je gepast kunt kleden en gedragen op de plaats van bestemming. Het leren van een paar woorden van de lokale taal wordt altijd op prijs gesteld. Het is beleefd om toestemming te vragen voordat je foto's van mensen maakt. Wees op je hoede voor excursies waarbij dieren in gevangenschap leven (zoals olifantenritten of zwemmen met dolfijnen). Vraag je Travel Counsellor om advies of kies voor wildlife tours met gekwalificeerde gidsen waar je dieren in hun natuurlijke habitat kunt zien.

Advies op maat

Deel je reisplannen met je persoonlijke Travel Counsellor en ontvang advies op maat. Op elke bestemming kun je weer op een andere manier bijdrage aan een meer duurzame wereld. Bij Travel Counsellors hebben we het Green Leaf label. Dit zijn hotels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en zich hier aantoonbaar voor inzetten. Vraag je Travel Counsellor naar deze accommodaties.

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op