Loading...
Inspiratie

Top 10 reisinspiratie opdoen vanuit huis

Reizen kan op dit moment helaas niet, wegdromen wel. Onder het mom van ‘Dream now, Travel later’ hebben wij een top 10 samengesteld met manieren waarop je vanuit huis alvast kunt beginnen met de voorpret voor al die mooie reizen die je in de toekomst vast weer gaat maken. Droom je mee?

1. Update je travel bucketlist

Welke bestemming staat al jaren op jouw verlanglijstje? Laat je fantasie even de vrije loop en maak een lijstje met vijf plekken waar jij heel graag eens naartoe zou willen reizen. Droom je van een rondreis door Canada met zijn helderblauwe meren? Of misschien staat een avontuurlijk reis naar Nieuw-Zeeland wel op jouw bucketlist? Bekijk onze reisinspiratie pagina om ideeën op te doen: https://www.travelcounsellors.nl/nl/leisure/reis-inspiratie/.

2. Volg je Travel Counsellor op social media

Jouw Travel Counsellor is een echte reisexpert en heeft vaak de mooiste plekjes ter wereld bezocht. Volg je Travel Counsellor op Facebook en/of Instagram en laat je inspireren door zijn of haar persoonlijke reisverhalen en foto’s. Leg ook gerust eens aan je Travel Counsellor voor hoe jouw droomvakantie eruitziet, misschien komt hij of zij wel met een heel verrassend idee voor een bestemming waar je zelf nog nooit aan had gedacht!

3. Leer een nieuwe taal

Droom je van een vakantie naar Zuid-Amerika? Hoe leuk zou het dan zijn als je je een beetje verstaanbaar kan maken in het Spaans? In deze bizarre tijd van thuis zitten, is dit misschien wel het perfecte moment om een nieuwe taal te leren. Via YouTube worden verschillende talencursussen gratis aangeboden. Zo ben je er straks helemaal klaar voor om tijdens je reis een gezellig praatje te maken met een local.

4. Maak een culinaire reis vanuit huis

Wat is er leuker dan vanuit je huis een culinaire reis te maken? Van zelfgemaakte tapas tot een heerlijke spicy curry, van een Amerikaanse hamburger tot Italiaanse pasta. Ben jij je al helemaal aan het uitleven in de keuken? Om je wat extra inspiratie te geven, delen wij graag de culinaire editie van ons We Love Travel Magazine met je. We proeven de vele smaken van Sri Lanka, Slovenië, Oman, Italië en Tenerife. En twee chefs, een in Nederland en een op Curaçao, vertellen ons over hun culinaire passie en geven leuke tips over hun favoriete plekjes en recepten. Veel leesplezier en eet smakelijk: https://flipflashpages.uniflip.com/3/102909/1108618/pub/html5.html#page/1.

5. Lees reisblogs

Er zijn heel veel inspirerende reisblogs te vinden op het internet. Dompel je eens onder in de wereld van de blogs en vlogs, van backpackers die voor het eerst op reis gaan tot doorgewinterde reizigers die wel van een beetje luxe houden en alles daartussenin. Ook vele Travel Counsellors plaatsen regelmatig reisblogs op hun website. Bekijk ook een de blogs van We Love Travel en wakker die ‘wanderlust’ in jezelf aan: https://www.travelcounsellors.nl/nl/leisure/we-love-travel-magazine/.

6. Wegdromen via Pinterest

Pinterest is een leuk social media platform om reisinspiratie op te doen. Het werkt als een soort prikbord waar je mooie foto’s, recepten, creatieve ideeën en stijlinspiratie kunt verzamelen. Heb je een lijstje gemaakt van vijf bestemmingen waar je heel graag ooit eens naartoe zou willen reizen? Maak dan een ‘board’ voor elke bestemming met de plekken die je echt niet wil missen als je daar bent en droom weg bij al die prachtige plaatjes: https://nl.pinterest.com/TravelWithTC/.

7. Nagenieten van jouw geweldige avonturen

Normaal gaat het leven zo snel dat je niet heel veel tijd hebt om uitgebreid na te genieten van de prachtige reizen die je hebt gemaakt. Grijp deze periode dus aan om al die mooie herinneringen weer op te halen. Sorteer je foto’s, schrijf een blog of maak eindelijk eens dat fotoalbum waar je normaal nooit aan toe komt. En deel deze bijzondere herinneringen natuurlijk met je vrienden en kennissen via social media (en tag je Travel Counsellor).

8. Verdiep je eens in duurzaam reizen

Bijna driekwart van de klanten van Travel Counsellors heeft aangegeven dat ze duurzaamheid een belangrijke factor vinden bij het uitkiezen van een vakantie. Travel Counsellors heeft de afgelopen jaren dan ook hard gewerkt om zoveel mogelijk duurzame accommodaties en reizen aan te kunnen bieden. Vraag je Travel Counsellor om tips.

9. Orden je reisbenodigdheden

Is inpakken voor jou ook altijd best wel een stressvolle bezigheid? Misschien is het dan handig om eens orde in de chaos te scheppen. Bekijk eens kritisch of je al die grote, middelgrote en kleine koffers en tassen nog wel ooit gaat gebruiken. Zitten ze onder de krassen en stickerafdrukken? Babydoekjes doen wonderen! Ga daarna eens door je toiletartikelen heen. Zijn al die muggensprays en zonnebrandflesjes nog wel houdbaar? Misschien is je zomergarderobe ook wel aan een opruimbeurt toe? De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo is van mening dat je leven zal veranderen als je orde en rust aanbrengt in de ruimte om je heen. Haar regel is dat alles wat je in het afgelopen jaar niet hebt gebruikt, weg kan. Verder raadt zij aan om kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Ook voor tijdens je reizen een handige tip voor een efficiënter gebruik van je koffer!

10. Netflix als inspiratiebron

Wegdromen naar verschillende bestemmingen op de bank thuis is een fijne activiteit, zeker op dit moment. Netflix heeft een aantal interessante, leuke en grappige reisprogramma’s, ideaal voor onze dagelijkse dosis inspiratie. Prachtige bestemmingen en plekjes om te verblijven, innemende locals, smakelijke gerechten en grappige, maar ook ontroerende en leerzame reisbelevenissen. Wij zetten onze acht favorieten voor je op een rijtje: https://www.travelcounsellors.nl/nl/leisure/we-love-travel-magazine/reisinspiratie-op-doen-met-netflix/ en https://www.travelcounsellors.nl/nl/leisure/we-love-travel-magazine/reisinspiratie-op-doen-met-netflix-deel-2/.

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op