Loading...
Nieuws

Travel Counsellors kondigt overname van Euram’s Planisto aan

Travel Counsellors heeft de overname aangekondigd van het bekroonde reistechnologieplatform Planisto en haar belangrijkste ontwikkelingsteam.

Dit is de tweede overname voor de Travel Counsellors Groep in haar bijna drie decennia lange geschiedenis, na de succesvolle overname van Holidaysplease in maart 2023. Deze stap bevestigt de focus en investering van het bedrijf in de premium reismarkt. De organisatie zet deze mooie stap na een recordomzet van 933 miljoen pond aan boekingen en een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Planisto, een cloud-native technologieplatform, stelt reisadviseurs in staat om complexe, gepersonaliseerde reisroutes voor klanten te creëren en beheren. Dit platform is zeer complementair aan de bestaande digitale tools van Travel Counsellors. De overname volgt vlak op de jaarlijkse wereldwijde conferentie afgelopen november, waar Travel Counsellors een investering op technologie onthulde van £15 miljoen voor 2024, met de nadruk op het verder uitbouwen van tailor-made reissoftware in hun digitale platform genaamd Phenix. De integratie van Planisto's software in Phenix zal deze technische ontwikkeling versnellen en zal voortbouwen op de bestaande plannen ten behoeve van de Travel Counsellors wereldwijd.

Vele Travel Counsellors in Nederland en België hebben de Planisto-software al gebruikt, wat het bewezen succes en de sterke positie om de bredere wereldwijde community van 2000 Travel Counsellors te ondersteunen bevestigt.

Naast de overname van het Planisto's platform en intellectuele eigendom, verwelkomt Travel Counsellors ook aan aantal van de collega’s die hebben bijgedragen aan de oprichting en ontwikkeling van het platform. Ook Vincent Hekkert, Business Development, maakt onderdeel uit van dit team. Zij zullen hun kwaliteiten inbrengen om het huidige technologieteam van de organisatie te versterken, met een focus op het uitbouwen van reisroutes en de platformontwikkeling.

Steve Byrne, CEO van Travel Counsellors, licht toe: "Wij zijn erg blij met Planisto, dat we al enige tijd op het oog hadden, en met het enorm getalenteerde team achter het succes. Deze overname sluit perfect aan bij onze visie en passie om een community op te bouwen van de allerbeste persoonlijke reisondernemers, ondersteund door state-of-the-art technologie om uitzonderlijke, op maat gemaakte en gepersonaliseerde reiservaringen te bieden aan klanten.

Naast het versterken van onze eigen technologie en talent binnen de organisatie, zal de overname de ontwikkeling van de huidige reisroutes in het Phenix platform verder versnellen en de boekingservaring van de eindklant verbeteren. De overname ondersteunt onze groeistrategie, omdat we ons hierdoor versneld kunnen ontwikkelen tot een platform met een waarde van meer dan £1bn in de zeer nabije toekomst. We zijn vastbesloten om te investeren in onze schaalbare technologie en ons operationele model. We kijken met vertrouwen uit naar de toekomst."

Fred van Eijk, oprichter en Managing Director van Travel Counsellors Nederland en België: “Onze Travel Counsellors werken al jaren met veel enthousiasme en grote tevredenheid met het Planisto platform. Wij zijn dan ook ongelofelijk blij met deze overname. Daarnaast kijken we uit naar de samenwerking met de mensen die dit mooie platform hebben ontwikkeld en hebben gepromoot tot wat het nu is.”

Ook Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op