Loading...
Uitgelicht

5 tips voor een stressvrije zakenreis

Corporate Travel Counsellors zijn experts op het gebied van zakenreizen. Hieronder delen zij vijf tips voor een stressvrije zakenreis. Ben je benieuwd wat jij kunt betekenen voor zakenklanten als Travel Counsellor? Neem contact met ons op.

Tip 1: maak uw out of office persoonlijk

Een out of office boodschap is vaak saai en altijd hetzelfde. Misschien is het leuk om eens een persoonlijke boodschap in uw email out of office te zetten. “Ik ben momenteel niet bereikbaar omdat ik voor een congres in het prachtige Sevilla verblijf.” Denk ook eens aan een op maat gemaakt voicemailbericht voor wanneer mensen uw telefonisch willen bereiken.

Tip 2: zorg voor back-ups

Zorg voor back-ups voor al uw bestanden. Hoe goed uw IT-systemen ook zijn, er kan altijd iets tegenwerken met de technologie. Sla daarom voor de zekerheid uw benodigde bestanden lokaal op en in de cloud. Ook erg nuttig als uw laptop onverhoopt wordt gestolen.

Tip 3: pas uw agenda aan

Probeer uw agenda aan te passen. Bij een zakenreis hoort vaak ook last-minute regelwerk en bij terugkomst van een reis worden er in veel gevallen follow-ups verwacht. Probeer uw agenda net voor en net na uw zakenreis relatief vrij te houden. Zo geeft u uzelf wat ruimte, gaat u relaxed op reis en komt u met een prettig gevoel weer terug.

Tip 4: kies voor Bleisure

Combineer uw zakenreis met vrije tijd op plaats van bestemming. Dit kan al met wat kleine aanpassingen. Ga lunchen in dat ene hippe restaurantje, waar u al zoveel over gelezen heeft, in plaats van op kantoor. Of kies er voor om tussen de vergaderingen door een museum te bezoeken. Wilt u meer zien van de bestemming? Plak dan een extra dagje aan uw zakenreis. Zo heeft u de kans om de bestemming te ontdekken en ontstaat er een goede balans tussen zaken en vrije tijd.

Tip 5: maak van uw hotelkamer uw thuis

Wanneer u na een drukke dag uw hotelkamer binnenloopt is het prettig als u zich er direct thuisvoelt. Met deze paar simpele tips, creëert u een thuisgevoel in uw hotelkamer. Leef bijvoorbeeld niet uit uw koffer maar pak alles netjes uit. Heeft u een favoriete geurkaars, shampoo of parfum? Neem deze mee! Geur koppelen we vaak aan een bepaald gevoel van thuis. Hoe besteedt u uw vrije tijd normaal gesproken? Is dat met een boek lezen, een serie kijken of sporten? Doe dat dan ook wanneer u op reis bent.

Ook Business Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op met ons team