Loading...
Business Travel

Bleisure Travel de nieuwe standaard?

Travel Counsellors is wereldwijd een van de meest toonaangevende reisorganisaties. Onze business-tak is de afgelopen 12 maanden met 15% toegenomen en daarmee is de omzet wereldwijd gestegen naar €150 miljoen. Onze Business Travel Counsellors volgen de trends in de zakenreiswereld op de voet. In onderstaand artikel delen wij onze visie op Bleisure Travel met onze zakenklanten.

Hoe kun je de tevredenheid van je medewerkers verhogen, meer team-building initiëren en de reiskosten voor je bedrijf verlagen? Wij doken in de redenen waarom steeds meer bedrijven ‘bleisure travel’ (een combinatie van business en leisure) omarmen.

Reizen voor je werk kan een vermoeiende en stressvolle ervaring zijn, vooral als de tripjes kort zijn en er weinig rekening is gehouden met vrije tijd tussen de meetings door. Het kan frustrerend zijn om voor een conferentie naar de andere kant van de wereld te vliegen, en dan niks behalve een vliegveld lounge, een taxi, de conferentiezaal en een hotelkamer van binnen te zien. Reizen voor je werk wordt door veel mensen gezien als een leuk extraatje, maar dan moet je er ook wel echt wat aan hebben en de tijd krijgen om in ieder geval iets van de bestemming mee te krijgen.

Millennials omarmen bleisure travel

De nieuwe generatie van werknemers kijkt heel anders aan tegen reizen voor het werk en je ziet dan ook een verschuiving plaatsvinden in de manier waarop bedrijven zakenreizen organiseren. Millennials willen de bestemmingen waar ze naartoe reizen ook echt verkennen. Omdat zij vaak nog geen gezin hebben, hoeven ze niet direct nadat het werk is afgerond terug te komen van hun trip en ze zijn dus flexibeler in hun tijd. Dat leidt tot meer vraag naar een verlenging van de zakenreis inclusief een weekend of zelfs een paar vakantiedagen om eraan vast te plakken.

Breed animo

Het zijn echter niet alleen de millennials die actief op zoek zijn naar bleisure reismogelijkheden; een recent onderzoek liet zien dat 60% van de zakenreizigers vaker een zakenreis combineert met een vakantie in vergelijking met vijf jaar geleden.

Verminder stress

Reizen kan vermoeiend zijn voor medewerkers, vooral lange vluchten en korte tripjes. Medewerkers de mogelijkheid geven of zelfs aanmoedigen om zakenreizen te combineren met vrije tijd, helpt om burn-outs te voorkomen en stress te verminderen.

Verdieping in de cultuur van klanten

Door medewerkers meer tijd te laten doorbrengen op een bestemming waar zij klanten bezoeken, hebben zij ook meer mogelijkheden om de lokale cultuur en gewoontes te leren kennen. Dit zorgt voor meer inzicht en begrip en vaak een sterkere band tussen medewerker en klant.

Teambuilding

Wanneer medewerkers extra vrije tijd doorbrengen met (internationale) collega’s, leidt dit er vaak toe dat ze elkaar op persoonlijk vlak beter leren kennen en dat is een belangrijke vereiste voor het versterken van de teambuilding en samenwerking.

Authentieke reiservaringen

Wanneer medewerkers een nieuwe plek ervaren met behulp van tips van lokale collega’s of klanten, leren zij de cultuur op een hele andere manier kennen dan dat zij dat als toerist zouden doen. Op deze manier zorg je voor memorabele en authentieke belevenissen die zullen bijdragen aan de positieve ervaring van de reis.

Kostenbesparing

Het kan voordeliger zijn om in de weekenden te reizen in plaats van tijdens de piekuren voor zakenreizigers. Dus door medewerkers enige flexibiliteit te bieden in hoe lang ze blijven voor en na hun zakelijke verplichtingen, kan dit ook nog eens geld besparen.

Bleisure als benefit

Door het bleisure-beleid te formaliseren en onderdeel te maken van de secundaire arbeidsvoorwaarden, maak je je bedrijf nog aantrekkelijker als je nieuw talent wilt aantrekken.

Travel Counsellors helpt graag

Bij Travel Counsellors hebben wij jarenlange ervaring in het organiseren van de mooiste business-leisure combinaties en denken we graag mee over het opstellen van een bleisure-beleid voor bedrijven.

Ben jij klaar voor de volgende stap en wil je een eigen onderneming runnen in zakenreizen als Travel Counsellor? Neem contact met ons op voor meer informatie, we vertellen je graag meer over de tools die wij onze Business Travel Counsellors bieden.

Ook Business Travel Counsellor worden?

Voor jezelf beginnen is een grote stap. Daarom staan wij klaar met raad en daad!

Neem contact op met ons team